luni, decembrie 11, 2023

Ce husă de telefon să ne alegem?

Husa nu este neapărat pentru a proteja...

Despre superstitii: Florile II

Florile au constituit pentru oameni simboluri ale...

Amenzi grele pentru vitezomani

OrasulAmenzi grele pentru vitezomani
- Advertisement -

Finalul de săptămână a venit cu amenzi pentru şoferii care au încălcat regulile de circulaţie în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice din judeţ. Acţiunile organizate în weekend, de poliţiştii băcăuani au vizat prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În perioada 21- 23 mai a.c., polițiștii de la rutieră şi cei de ordine publică au continuat activităţile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere la nivelul județului Bacău.

Astfel, pe parcursul celor 3 zile, polițiștii au efectuat peste 900 de testări cu aparatul etilotest. De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere și aplicate 583 de sancțiuni contravenționale, dintre care 525 conform O.U.G. 195/2002 şi 41 în baza Legii 55 din 2020.

Poliţiştii au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 50 pentru indisciplina pietonală, 20 căruţaşilor, 18 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, 10 sancţiuni pentru depăşiri neregulamentare și restul pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 84 de permise de conducere, dintre care 32 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 20 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, 4 pentru neacordare de prioritate vehiculelor şi au retras 31 de certificate de înmatriculare.

Alte titluri