miercuri 11 decembrie 2024

.

Cum să vă îmbrăcați...

Cel mai important lucru de reținut este că stratificarea este cel mai eficient...

Ce știm despre lansete....

O lansetă de pescuit este o tijă lungă și flexibilă folosită de pescari...

Explorarea Naturii cu stil:...

Atunci când pasiunea pentru explorarea naturii se îmbină cu confortul și performanța, alegerea...

Contestatia la executare

In principiu, contestatia la executare poate fi exercitata indiferent de titlul executoriu...
AcasăCulinarAmintiri americane –...

Amintiri americane – în Vegas, la “împinge tava”

Spre deosebire de Europa, în Lumea Nouă mersul la restaurant este puțin altfel. În România poți merge la orice oră în intervalul în care restaurantul e deschis, te poți așeza la orice masă îți tună și poți comanda orice din meniu, chit că vei primi doar ceea ce este disponibil la ora respectivă. Două mii de kilometri mai la vest, în Franța, de exemplu, primești un prânz doar între 12:00 și 14:00 (± 20 de minute), și o cină după 19:00, dar nu mai târziu de 22:30, când cam toate bucătăriile trag obloanele. În plus, ești întâmpinat la intrare și, funcție de numărul de persoane, condus la o anumită masă. Nu poți tu, de unul singur fiind, să te instalezi la o masă pentru patru sau șase persoane. În State, chiar și cu rezervare făcută cu 24 h înainte, riști să aștepți între 10 și 40 de minute să se elibereze “masa ta”. Iar dacă n-ai rezervare, trebuie să ai noroc. Astea fiind datele problemei, părăsim Parisul și batem fâșia în căutarea unui “împinge tava” (n.a. – restaurant cu autoservire, cu un meniu relativ limitat, bazat în 99% din cazuri pe fast food sau bucătării etnice). Când mai multe unități de “împinge tava” sunt grupate sub același acoperiș, avem ceea ce se cheamă un “food court”, concept deja cunoscut din mallurile patriei.

_121

_117

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....