7.8 C
Bacau

Analiza: Jandarmii bacauani prezinta bilantul pe luna ianuarie

De stiut!

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au executat 1098 misiuni pe linia ordinii publice, dintre care au fost executate independent 667 acţiuni pe linia asigurării şi menţinerii ordinii publice şi 85 acţiuni de intervenţie, 58 acţiuni în cooperare cu poliţia, 39 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii şi au fost puse în aplicare 249 de mandate de aducere, 10 acţiuni de prevenire desfăşurate în şcoli.

Rezutatele în urma acestor acţiuni desfăşurate în 146 de localităţi din judeţul Bacău, s-au concretizat prin constatarea a 58 infracţiuni, identificaţi fiind un număr de 64 făptuitori (dintre care 54 infracţiuni de furt, 2 infracţiuni de distrugere, 2 infracţiuni conform prevederilor art. 2, alin.(1), pct.1 din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si liniştii publice), 472 sancţiuni contravenţionale, concretizate prin aplicarea persoanelor certate cu legea, a 135 avertismente scrise şi 337 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 79150 lei.

De asemenea, efectivele au acţionat şi pe linia restabilirii ordinii publice, răspunzând la 66 de solicitări pentru intervenţie, prin numărul unic de urgenţă 112, cu aceste ocazii fiind aplicate 33 amenzi contravenţionale şi 15 avertismente.

În ceea ce priveşte situaţia infracţiunilor constatate de către I.J.J. Bacău în comun cu poliţia, în cadrul dispozitivelor mixte de menţinere a ordinii si siguranţei publice, în luna ianuarie 2013 au fost constatate în flagrant un număr de 23 infracţiuni şi identificaţi un număr de 30 făptuitori.

Acţiunile pe linia ordinii publice desfăşurate de jandarmi, vor continua, atât independent cât şi în sistem integrat, având drept scop depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat normal de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţe 112.

- Advertisement -

Ultimele stiri