joi 29 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăANCOM a adoptat...

ANCOM a adoptat planul de actiuni pentru anul 2022

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a adoptat planul sau de actiuni pentru anul 2022. „Crearea unui cadru legal adaptat nevoilor actuale, care sa sustina dezvoltarea sectorului telecom si protejarea utilizatorilor, este obiectivul principal al ANCOM pentru anul acesta. Transpunerea cat mai rapida a Codului European al Comunicatiilor Electronice in legislatia nationala ne va permite revizuirea si actualizarea reglementarilor nationale in vigoare, astfel incat sa beneficiem cu totii de avantajele si oportunitatile oferite de un cadru unic european, in acord cu evolutia rapida din acest domeniu”, a declarat Vlad Stefan STOICA, presedintele ANCOM.

Planul de actiuni al ANCOM pentru anul 2022 poate fi consultat aici.

Acte normative si decizii privind utilizatorii finali 

In anul 2022, Autoritatea va modifica decizia privind realizarea comunicatiilor catre Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta si cea pentru stabilirea unor masuri adresate utilizatorilor finali cu dizabilitati.

De asemenea, in vederea cresterii gradului de informare si, totodata, pentru informarea corecta a utilizatorilor finali de catre operatorii de comunicatii electronice, aspecte importante prevazute in noul cod al comunicatiilor, ANCOM va elabora noi prevederi legislative.

Gestionarea spectrului de frecvente

Pentru continuarea procesului de acordare de drepturi de utilizare a spectrului radio, ANCOM va adopta decizia privind organizarea procedurii de selectie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil in benzile de frecvente de 700 MHz, 1500 MHz si 3400-3800 MHz pentru furnizarea de retele publice si servicii de comunicatii electronice de banda larga, precum si alte masuri necesare, in conditiile prevazute de legislatia primara revizuita.

Aceasta actiune, corelata cu revizuirea cuantumului tarifului de utilizare a spectrului, precum si cu revizuirea unor decizii din domeniul administrarii spectrului radio, va permite desfasurarea propriu-zisa a procedurii de selectie pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecventelor.

Legea regimului infrastructurii nr. 159/2016

Procesul multianual de implementare a Legii Infrastructurii continua si in 2022. In acest an, Autoritatea va organiza o noua sectiune, pe pagina proprie de internet, care va contine informatii despre standardele relevante pentru proiectarea, instalarea, operarea si mentenanta retelelor publice de comunicatii electronice si a infrastructurilor fizice asociate acestora.

Stabilirea masurilor minime de securitate a retelelor si serviciilor de comunicatii

Ca urmare a modificarilor aparute la nivelul legislatiei primare, a evolutiei tehnologice si a contextului national si european, Autoritatea va actualiza decizia privind stabilirea masurilor minime de securitate ce trebuie luate de catre furnizorii de retele publice de comunicatii electronice sau de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si raportarea incidentelor cu impact semnificativ asupra furnizarii retelelor si serviciilor de comunicatii electronice.

Reglementari privind serviciile de comunicatii electronice

In ceea ce priveste reglementarile in acest sector, in 2022, Autoritatea va actualiza regimul de autorizare generala privind furnizarea retelelor si serviciilor de comunicatii electronice, decizia privind colectarea datelor statistice si va revizui piata de gros corespunzatoare serviciilor de acces la puncte fixe de calitate superioara.

Reglementari privind serviciile postale

Actualizarea regimului de autorizare generala privind furnizarea serviciilor postale si realizarea unui studiu privind implementarea serviciilor de tip self-service pentru livrarea trimiterilor postale sunt printre principalele proiecte care vizeaza sectorul serviciilor postale.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...