În orice supermarket care se respectă din România, găsești andive. Mai mult sau mai puțin proaspete. De fapt, ele sosesc proaspete însă ajung să se ofilească (să putrezească, ca să fim mai exacți în exprimare) pe rafturi, întrucât nu prea se cumpără. Nu cred că din cauza prețului, care variază între 5 (la Carrefour sau Mega Image) și 17,99 Lei/kg (aduse până la ușa clientului), ci mai degrabă datorită faptului că lumea nu prea știe ce să facă cu ele. Dacă v-ați da puțină osteneală (mult mai puțină decât cea necesară căutării articolelor despre efectele catastrofale ale aluminiului din vaccinuri sau a celor privitoare la lecuirea cancerului cu buruieni), la o simplă căutare pe Google cu “rețete culinare cu andive” ați găsi mai bine de 70 000 de intrări (toate în limba română) care corespund subiectului. Pe lângă faptul că le puteți folosi cu succes crude în diverse salate, andivele pot fi și gătite: fierte, aburite, trase în unt, coapte în cuptor etc. Acu’ mai bine de cinci ani vă povesteam despre niște andive cu sos Emmentaler. Reiau subiectul, cu mici revizuiri și adăugiri.
Citește continuarea AICI.