duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarAndive. Și încă...

Andive. Și încă ceva pe deasupra…

În orice supermarket care se respectă din România, găsești andive. Mai mult sau mai puțin proaspete. De fapt, ele sosesc proaspete însă ajung să se ofilească (să putrezească, ca să fim mai exacți în exprimare) pe rafturi, întrucât nu prea se cumpără. Nu cred că din cauza prețului, care variază între 5 (la Carrefour sau Mega Image) și 17,99 Lei/kg (aduse până la ușa clientului), ci mai degrabă datorită faptului că lumea nu prea știe ce să facă cu ele. Dacă v-ați da puțină osteneală (mult mai puțină decât cea necesară căutării articolelor despre efectele catastrofale ale aluminiului din vaccinuri sau a celor privitoare la lecuirea cancerului cu buruieni), la o simplă căutare pe Google cu “rețete culinare cu andive” ați găsi mai bine de 70 000 de intrări (toate în limba română) care corespund subiectului. Pe lângă faptul că le puteți folosi cu succes crude în diverse salate, andivele pot fi și gătite: fierte, aburite, trase în unt, coapte în cuptor etc. Acu’ mai bine de cinci ani vă povesteam despre niște andive cu sos Emmentaler. Reiau subiectul, cu mici revizuiri și adăugiri.

_106

_102

Citește continuarea AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....