luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulAnsamblurile folclorice din...

Ansamblurile folclorice din Ucraina au încins atmosfera în centrul stațiunii Slănic-Moldova

Aflat la cea de a doua ediție, Festivalul ,,Folclorul și Prietenia România-Ucraina” a dominat sfârșitul de săptămâna în stațiunea Slănic-Moldova, iar parada portului popular și spectacolele din Parcul Central au fost evenimente care au strâns timp de trei zile (28 – 30 iunie), sute de turiști și localnici.

Dansuri, cântece, obiceiuri și tradiții ucrainene au fost prezentate publicului de formații și soliști din Regiunea Odesa, Ucraina, care promovează frumusețea și unicitatea acestei națiuni, în contextul păstrării identității socio-culturale.

Ansambluri folclorice, formate din tineri și mai vârstnici dansatori îmbrăcați în frumoase costume populare, viu colorate, au susținut recitaluri de o înaltă măiestrie coregrafică și stil original, cu mișcări armonioase și ritmuri pline de viață, care au stârnit ropote de aplauze.

La finalul reprezentațiilor, toți cei prezenți s-au prins într-o horă care a confirmat faptul că oameni de pretutindeni pot fi uniți prin cântec și joc popular.
La invitația primarului stațiunii Slănic-Moldova, Gheorghe Baciu, la festivitățile prilejuite de această sărbătoare a fraternității româno-ucrainene au participat consulul general al României la Odesa, Excelența Sa Dr. Emil Rapcea, și consilierul ministrului de Externe al Ucrainei, Constantin Riepșevski.

,,Ne aflăm într-o etapă a dezvoltării relațiilor de colaborare cu țările vecine și prietene, printre care Republica Moldova și Republica Ucraina. Printr-un astfel de proiect dorim să promovăm frumusețea și asemănarea zonelor și culturilor noastre. Avem o stațiune și un judeţ cu potenţial turistic şi economic extraordinar şi de aceea cred că trebuie să le promovăm oricând și oriunde, prin toate mijloacele de care dispunem. Iar astfel de întâlniri și reuniuni, fie ele culturale, artistice sau sportive sunt benefice localităților și țărilor noastre, ca și celor ce ne vizitează.

Cu această ocazie țin să precizez că și în această vară, calendarul evenimentelor pe care le organizăm este unul bogat și divers, așa că, vă așteptăm cu drag în stațiunea noastră, minunat colț de rai”, a declarat primarul Gheorghe Baciu.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...