Antricot de mânzat tras rapid la tigaie / Blue-rare rib-eye

În general, noi românii nu ne prea dăm în vânt după carnea de vită. În România nu există tradiția creșterii vitelor pentru carne și, pe cale de consecință, ce se găsește prin măcelării este carnea vitelor care nu mai dau randamentul scontat în producerea de lapte. Carnea etichetată drept “mânzat” este de regulă tot vită matură, iar “vițelul”, în cel mai fericit caz, este mânzat. Puțini producători autohtoni s-au încumetat să crească rase speciale pentru carne. Oferta este restrânsă (dar nici cu cererea nu-mi este rușine), costurile de producție sunt mari, iar prețurile pe măsură.

_110

Așa că dacă vreți o friptură bună, fragedă și suculentă, nu vă zgârciți și cumpărați o bucată de calitate. Mai bine puțin și bun. Am găsit niște “piese” interesante produse sub marca Gurmand®apetit. Am luat un pachet cu două felii de antricot de mânzat fără os, la 115 Lei/kg (se întâmpla în 2016). Cele 230 g (26,43 Lei) sunt suficiente pentru două persoane. Să nu credeți că le-am ținut până în ziua de azi. Ele au fost gătite la finele lui aprilie 2016, dar abia acum m-am învrednicit să vă povestesc cum le-am făcut.

_100

Articolul integral poate fi accesat cu un click AICI.