sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarAntricot de mânzat...

Antricot de mânzat tras rapid la tigaie / Blue-rare rib-eye

În general, noi românii nu ne prea dăm în vânt după carnea de vită. În România nu există tradiția creșterii vitelor pentru carne și, pe cale de consecință, ce se găsește prin măcelării este carnea vitelor care nu mai dau randamentul scontat în producerea de lapte. Carnea etichetată drept “mânzat” este de regulă tot vită matură, iar “vițelul”, în cel mai fericit caz, este mânzat. Puțini producători autohtoni s-au încumetat să crească rase speciale pentru carne. Oferta este restrânsă (dar nici cu cererea nu-mi este rușine), costurile de producție sunt mari, iar prețurile pe măsură.

_110

Așa că dacă vreți o friptură bună, fragedă și suculentă, nu vă zgârciți și cumpărați o bucată de calitate. Mai bine puțin și bun. Am găsit niște “piese” interesante produse sub marca Gurmand®apetit. Am luat un pachet cu două felii de antricot de mânzat fără os, la 115 Lei/kg (se întâmpla în 2016). Cele 230 g (26,43 Lei) sunt suficiente pentru două persoane. Să nu credeți că le-am ținut până în ziua de azi. Ele au fost gătite la finele lui aprilie 2016, dar abia acum m-am învrednicit să vă povestesc cum le-am făcut.

_100

Articolul integral poate fi accesat cu un click AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....