duminică 8 septembrie 2024

.

Tot ceea ce trebuie...

Deși nu sunt bani, tichetele cadou sunt aproape la fel de bune! Cu...

Cum au apărut băncile...

Istoria sistemului bancar a început cu primele prototipuri ale băncilor care erau comercianții....

Cate carduri porți în...

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe care o lași în sistem.  Deschide portofelul...

Cum poți preveni incontinența...

Dacă vă curge urină când tușiți, strănutați, râdeți, vă aplecați sau ridicați...
AcasăCulinarAntricot de vită...

Antricot de vită în sos de smântână cu piure irlandez şi sos de merişoare

Pentru că duminică a fost St. Patrick’s Day, adicătelea ziua irlandezilor de pretutindeni, am marcat momentul şi din punct de vedere culinar. N-am putut pregăti corned beef, întrucât ar fi trebuit să mă apuc de treabă cu o săptămână în avans. Am gătit totuşi nişte vită (fără urme de cal, dar cu vechime în câmpul muncii), iar drept garnitură i-am ataşat un piure de cartofi cu ceapă verde (asemănător cu cel care se mănâncă în Irlanda) şi un sos de merişoare deshidratate fierte în vin (americanii îl fac de Ziua Recunoştinţei, însă din fructe proaspete).

Mi s-a mai întâmplat să cumpăr carne etichetată drept „viţel” sau „mânzat” şi să descopăr că era vită-vită. Invers niciodată. „Antricot de vită” scria pe pachet, antricot de vită am găsit înăuntru.

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....