12.1 C
Bacău
miercuri, mai 31, 2023

Ce mai dăm de mâncare la mâțe?

Pisica ar trebui, normal, să prindă șoareci,...

Anul Nou în siguranță, alături de jandarmii băcăuani

ActualitateAnul Nou în siguranță, alături de jandarmii băcăuani
- Advertisement -

Asigurarea ordinii și siguranței publice la manifestările tradiționale reprezintă obiectul principal al jandarmilor băcăuani pe timpul misiunilor desfășurate în ultima zi a acestui an.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău vor fi prezente activ în stradă, alături de participanții la spectacolele de datini și obiceiuri, dar și la evenimentele cu public organizate în 15 localități din mediul urban și rural, unde vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

În cooperare cu polițiștii băcăuani, jandarmii vor executa misiuni de menținere a ordinii publice, fiind în măsură să intervină prompt la solicitările făcute de cetățeni prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în vederea luării măsurilor legale care se impun.
Jandarmii aflați în dispozitivul de pază și protecție instituțională la obiectivele din competență vor intensifica acțiunile specifice în zona din apropierea acestora, urmărindu-se descurajarea persoanelor care, prin comportamentul lor, i-ar putea afecta pe cei din jur.

Structurile montane cu efectivele Postului Montan Slănic Moldova și Postului Balneoclimateric Tg. Ocna vor acorda la nevoie sprijin și ajutor turiștilor aflați în situații deosebite și se vor asigura că toți cei prezenți în zona de munte vor respecta măsurile de protecție sanitară impuse de către autorități. Astfel, vor fi executate misiuni de menţinere a ordinii publice în special în zonele foarte frecventate de turişti, precum şi pe traseele turistice din aria de competență.

Atragem atenția asupra potențialului pericol asupra sănătății generat de materialele pirotehnice, în special în cazul folosirii acestora de către copii.
Recomandăm cetățenilor să nu achiziționeze astfel de materiale și să nu încurajeze utilizarea lor de către copii, oricât de ,,distractiv” ar părea pe moment, pentru a preveni producerea unor accidente cu urmări din cele mai serioase în Noaptea dintre Ani.

Echipa Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău vă urează
LA MULȚI ANI CU SĂNĂTATE ȘI ÎMPLINIRI!

Alte titluri