luni 15 iulie 2024

.

Mi-am luat cuptor cu...

Majoritatea oamenilor se gândesc să folosească cuptorul cu microunde doar pentru a reîncălzi...

Planifică-ți vacanța cu vouchere...

Pe măsură ce vara se apropie și temperaturile cresc, mulți dintre noi încep...

Ce trebuie să faceți...

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrare, de la cel mai scăzut la...

Cum să-ți păstrezi Mercedesul...

Un Mercedes nu este doar o mașină, este un mod de viață. Este...
AcasăOrasul„Apa în Sistemul...

„Apa în Sistemul Solar” la Observatorul Astronomic “Victor Anestin”

Pentru a marca împlinirea a 65 de ani de la înființare, astăzi, la Observatorul Astronomic “Victor Anestin” Bacau a avut loc vernisajul expoziției „Apa în Sistemul Solar”, la care a participat vicepreședintele CJ Bacău- Constantin Scripăț, împreună cu specialiști în domeniu, dar și profesori & elevi.

Expoziția cuprinde planșe cu fotografii- realizate cu cele mai performante telescoape astronomice din lume- cu planetele din Sistemul Solar și nu numai, în limba română și limba engleză.

Sunt aduse în faţa publicului detalii cu privire la misiunile de cercetare iniţiate de-a lungul timpului, ilustrate cu imagini transmise pe Terra de rovere, sonde spaţiale sau alte instrumente de cercetare trimise în căutarea apei în Sistemul nostru Solar.

Muzeograful Bogdan Mihăilă a explicat celor prezenți, cu argumente științifice, bazate pe ultimele descoperiri astronomice, care sunt planetele și sateliții unde există apă, element esențial pentru apariția formelor de viață.

La Observatorul din Bacău poate fi vizitată și expoziţia permanentă „Universul – de la Pământ la stele”, cu următoarele teme: „Sistemul Solar”, „Astronautica”, „Gruparea stelelor”, „Evoluţie stelară”, „Forma şi evoluţia universului” dar pot fi vizionate și spectacole de planetariu.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...