Apocalipsa aduce legitimatii speciale pentru inspectorii fiscali

De pe 21 decembrie, inspectorii fiscali vor trebui sa arate celor controlati o legitimatie speciala, fara de care controlul nu se poate efectua.

Pe 21 decembrie, chiar in ziua proorocita de mayasi ca ar fi sfarsitul lumii, intra in vigoare un Ordin al Agentiei Nationale de Administrare Fiscală referitor la verificările impozitului pe venit.

Conform acestui act normativ, inspectorii care fac verificări fiscale sunt obligati să detină o legitimatie specială, semnată de presedintele ANAF, care sa ateste împuternicirea specială a titularului în fata contribuabilului.

Documentul este eliberat inspectorilor cu atributii de verificare fiscală pentru desfăsurarea verificării fiscale si a inspectiei fiscale partiale privind obligatia de stabilire, retinere si plată a impozitului pe venit asupra tuturor persoanelor, indiferent de forma lor de organizare.

Pe lîngă noua legitimatie, inspectorii care fac verificări fiscale trebuie să detină si un ordin de serviciu semnat de conducatorul structurii cu atributii de verificare fiscală, fără de care legitimatia nu este valabilă.

În plus, inspectorii trebuie să aibă si o insignă a Fiscului.