duminică, septembrie 24, 2023

Lacul Balatau (lacul Bolatau) din Muntii Nemira

Lacul Bălătău (este cunoscut de catre localnici...

Benzi LED: Ce le face atât de speciale?

Benzile luminoase LED sunt cunoscute pentru dimensiunea...

Despre șomajul tehnic pe timpul pandemiei

Şomajul tehnic este perioada în care salariaţii...

Aproape tot ceea ce trebuie să știți despre o bandă de alergat

ActualitateSanatateAproape tot ceea ce trebuie să știți despre o bandă de alergat
- Advertisement -

Odată cu scăderea temperaturilor și având în vedere că ne aflăm în mijlocul unei pandemii globale, benzile de alergat oferă un mod sigur și convenabil de a te antrena chiar și noaptea, când afară plouă sau e prea frig.

Alergatul sau mersul pe bandă de alergat nu este exact ca alergatul afară. Dar este o alternativă bună la exercițiile în aer liber atunci când trebuie să stați în casă.
Ar trebui să setați întotdeauna înclinarea benzii de rulare. Este comparabil cu mersul pe un trotuar plat. Dacă este setat la zero, va fi mai ușor decât să mergi afară, deoarece centura benzii de alergare se mișcă sub tine, astfel încât nu trebuie să împingi și să te propulsezi înainte.

Este ușor să uiți cât de vechi sunt pantofii tăi atunci când îi porți doar în interior, deoarece rămân curați și arată întotdeauna noi. Dacă mergi de la 30 de minute la o oră de patru sau cinci ori pe săptămână, va trebui să-ți schimbi pantofii la fiecare patru până la șase luni.
Te uiți la televizor pentru a-ți distrage atenția? Asigurați-vă că banda de alergare se află direct în fața ecranului: o poziție laterlă vă poate înțepeni gâtul, deoarece corpul tinde să urmeze ochii.

Nu întindeți gâtul în sus pentru a vedea ecranul și nici nu vă aplecați în față pentru a obține o vedere mai bună. Dacă ecranul de pe banda de alergare pe care o utilizați nu funcționează pentru dimensiunea sau postura dvs., săriți peste videoclipuri și rămâneți cu muzică sau podcasturi.

Televizorul este un cronometru natural foarte bun; întrerupeți o plimbare în ritm alert folosind reclamele pentru a crește intensitatea sau coborâți pentru un set de abdomene și flotări.

Deși folosirea căștilor în timp ce alergați afară nu este sigură, ascultarea muzicii pe banda de alergare poate fi o modalitate excelentă de a combate plictiseala și de a alerga mai mult. Alegeți melodii motivante și creați o listă de redare pentru antrenamentul dvs. – vă va împiedica să verificați continuu ceasul pentru a vedea cât mai aveți de făcut.

Un alt truc pentru a trece timpul pe o bandă de alergare este să vizualizați un traseu în aer liber pe care conduceți sau alergați frecvent. Imaginează-ți alergând și imaginează-ți clădirile și alte repere pe care le-ai trece pe parcurs. Modificați setarea înclinației în momentul în care vă îndreptați pe un deal pe ruta dvs. în aer liber.

Includeți și câteva modificări de viteză. Când alergați afară, alergați cu viteze diferite din cauza unor factori precum vântul, dealurile, semafoarele și condițiile meteorologice în schimbare. Deci, pentru a imita condițiile de alergare în aer liber, încercați să variați ritmul și/sau înclinația pe parcursul alergării.

Când alegeți o bandă de alergare în magazin, testați mai multe în timp ce purtați pantofi de mers pe jos și încercați toate caracteristicile, inclusiv înclinația și viteza. Găsiți una pe care să vă simțiți confortabil să mergeți și să alergați și evitați benzile zgomotoase.

Puteți pierde și mai multă apă pe o bandă de alergare decât dacă ați alerga afară, deoarece există o rezistență redusă a aerului pentru a vă menține rece. Păstrați o sticlă de apă la îndemână și beți cel puțin 100-200 de ml pentru la fiecare 20 de minute petrecute pe banda de alergare.

Ar trebui să alergați pe banda de alergare în același mod ca în aer liber. Încercați să alergați cu mersul natural și evitați să faceți pași scurti și agitați. Dacă nu-ți place ritmul, încetinește până când simți că folosești un ritm adecvat. Apoi îl crești treptat. Dacă sunteți de sex feminin și alergați la o sală, nu e rău să purtați bustieră. Prietenii știu de ce.

Este greu să nu te uiți frecvent la consolă pentru a vedea cât timp sau distanță ți-a mai rămas, dar dacă privești în jos, ritmul tău va avea de suferit. Nu te uita la picioarele tale. Este posibil să alergi cocoșat, ceea ce ar putea duce la dureri de spate și gât.

Indicarea „caloriilor arse” pe benzile de alergare – și pe orice alt aparata de exercițiu – este rareori exactă. Acest lucru se datorează faptului că nu prea există benzi de alergat care să indice altceva decât o estimare a caloriile totale arse și nu numărul net – adică caloriile arse doar prin exerciții fizice. În plus, rețineți că majoritatea aparatelor nu țin cont de procentul de grăsime corporală, sexul, vârsta, ritmul cardiac în repaus. Dar nu trebuie să ignorați în totalitate statisticile aparatului. Utilizați citirea caloriilor ca un indicator liber al progresului dvs. Dacă valoarea caloriilor crește de la o sesiune la alta pentru același antrenament, știi că devii mai în formă.

 

Alte titluri