vineri 20 septembrie 2024

.

Plastilina: de la o...

Plastilina este un material de modelare asemănător chitului, făcut din săruri de calciu,...

Tot ceea ce trebuie...

Majoritatea autovehiculelor diesel sunt prevăzute cu un filtru de particule.Este posibil să fi...

Transformă-ți locuința într-un refugiu...

În era în care preocupările legate de mediul înconjurător și costurile energetice sunt...

Câteva trucuri pentru amenajarea...

În secolul al XIV-lea, clasele inferioare dormeau pe saltele umplute cu paie. În...
AcasăCulinarArdei umpluți

Ardei umpluți

100 copyDacă v-ar cere cineva să enumerați zece mâncăruri tradiționale românești, cu siguranță că ardeii umpluți s-ar regăsi printre acestea. Probabil alături de mititei, sarmale, ciorba de burtă, tochituri (că sunt o puzderie) și fasole cu ciolan. Deși am spune că noi i-am inventat, îi regăsim în toată Europa Centrală, în țările baltice și în Balcani, precum și în Orientul Apropiat. Diferențele le fac umplutura și garniturile care le stau alături. Umplutura preferată în zona europeană …

Articol integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....