Ardei umpluți cu risotto

121 copy

Le-am zis “ardei umpluți” pentru că, tehnic vorbind, asta sunt. Chit că nu seamănă cu cei de aici ori de aici, ci arată mai degrabă precum cei pe care îi puteți găsi aici. Cum s-au născut acești ardei umpluți cu risotto? Păi tocmai cumpărasem un “set” de ardei grași frumos colorați (roșu, galben, verde închis) și o caserolă cu un amestec de ciuperci de cultură (champignon albe și brune, pleurotus). Orez deja aveam :) . Risotto cu ciuperci mai pregătisem și mi-am zis că i-ar sta foarte bine în “tăvițele” confecționate din jumătăți de ardei. Iar cum foarte multă lume caută în această perioadă rețete pentru mâncăruri de post, un risotto se poate transforma foarte ușor în mâncare de post, renunțând la adaosul de unt și parmezan cu care se finalizează preparatul. Și, pentru un plus de savoare, i-am adăugat și niște stafide. Ce ziceți, merită încercat?

Continuare…