miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarArdei umpluți cu...

Ardei umpluți cu risotto

121 copy

Le-am zis “ardei umpluți” pentru că, tehnic vorbind, asta sunt. Chit că nu seamănă cu cei de aici ori de aici, ci arată mai degrabă precum cei pe care îi puteți găsi aici. Cum s-au născut acești ardei umpluți cu risotto? Păi tocmai cumpărasem un “set” de ardei grași frumos colorați (roșu, galben, verde închis) și o caserolă cu un amestec de ciuperci de cultură (champignon albe și brune, pleurotus). Orez deja aveam :) . Risotto cu ciuperci mai pregătisem și mi-am zis că i-ar sta foarte bine în “tăvițele” confecționate din jumătăți de ardei. Iar cum foarte multă lume caută în această perioadă rețete pentru mâncăruri de post, un risotto se poate transforma foarte ușor în mâncare de post, renunțând la adaosul de unt și parmezan cu care se finalizează preparatul. Și, pentru un plus de savoare, i-am adăugat și niște stafide. Ce ziceți, merită încercat?

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....