vineri 12 iulie 2024

.

Comparație între Dacia Logan...

Automobilele reprezintă o parte esențială a vieții moderne, oferind o gamă variată de...

Ce trebuie să știi...

Sarcina ectopică este o complicație a sarcinii în care embrionul se atașează în...

Câteva lucruri despre dispozitivele...

Dacă ai trecut de faza filmelor cu spioni, știi, fără îndoială, că nu...

Brățările bărbătești: Moft sau...

În general, bărbații se împacă (vorba vine...) cu verighetele. Dacă încerci să-i atragi...
AcasăCulinarArdei umpluți

Ardei umpluți

1004-1024x682-2Într-o dimineață târzie de vară, plimbându-mă prin piață, mi s-au oprit privirile pe o tarabă pe care erau etalați niște ardei grași. Mai degrabă niște mini-ardei. Prețul fiind atrăgător (1,50 Lei/kg), i-am luat pe toți 25 (cam 1,1 kg), cu gândul – evident – la ardei umpluți. Am mai luat și niște piept de pui, în ideea de a pregăti ceva mai ușor și mai puțin gras. Numai că după ce am scobit ardeii și am pregătit umplutura, am constatat că ori am prea puțină umplutură, ori prea mulți ardei. Și ca urmare, am improvizat cu ce-am mai găsit prin casă. Jumătate din ardei i-am umplut cu carne de pui. Pentru restul am încropit ad-hoc o umplutură pe bază de jambon (deci n-am scăpat de porc) și ciuperci. De fiert i-am fiert la grămadă, ceea ce n-a fost tocmai rău.

Dacă v-am captat atenția, puteți vedea în continuare cum am făcut și ce-a ieșit.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....