sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Arestat după ce a ucis doi câini

Un bărbat de 43 de ani din comuna Orbeni a fost reținut de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor sub suspiciunea că a ucis intenționat două câini, fără drept.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, bărbatul ar fi lovit câinii cu un obiect contondent în timp ce se afla la domiciliul fratelui său.

După administrarea probatoriului, individul a fost arestat la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile conform deciziei instanței.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au atras atenția că Legea 138 din 13.05.2022 privind protecția animalelor a înăsprit pedepsele pentru infracțiunile de acest gen, iar intervențiile chirurgicale ce modifică aspectul animalelor și alte abuzuri asupra acestora sunt considerate infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare sau amendă.

Uciderea animalelor cu intenție și fără drept este o infracțiune ce se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani conform aceleiași legi.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...