miercuri 10 iulie 2024

.

Erupția dentară: O etapă...

Erupția dentară este un proces inevitabil în dezvoltarea fiecărui bebeluș, marcând o etapă...

Ce trebuie să știe...

Preeclampsia este o tulburare a sarcinii caracterizată prin presiune mare a sângelui și...

Câteva idei pentru a obține o locuință

Ești proaspăt însurat și vrei să ai casa ta. Dar banca ți-a respins...

Ce nu trebuie să...

Tapetul poate transforma total o cameră. Are puterea de a schimba aspectul adăugând...

Arestat după ce a ucis doi câini

Un bărbat de 43 de ani din comuna Orbeni a fost reținut de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor sub suspiciunea că a ucis intenționat două câini, fără drept.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, bărbatul ar fi lovit câinii cu un obiect contondent în timp ce se afla la domiciliul fratelui său.

După administrarea probatoriului, individul a fost arestat la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile conform deciziei instanței.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au atras atenția că Legea 138 din 13.05.2022 privind protecția animalelor a înăsprit pedepsele pentru infracțiunile de acest gen, iar intervențiile chirurgicale ce modifică aspectul animalelor și alte abuzuri asupra acestora sunt considerate infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare sau amendă.

Uciderea animalelor cu intenție și fără drept este o infracțiune ce se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani conform aceleiași legi.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...