joi, noiembrie 30, 2023

Trigliceridele: care e problema cu ele?

Dacă v-ați urmărit tensiunea arterială și nivelul...

Cât de reală este criza grâului?

Presa din toată lumea scrie despre problema...

Argint la Olimpiada Internationala de Bilogie pentru un elev bacauan

Yin&YoungArgint la Olimpiada Internationala de Bilogie pentru un elev bacauan
- Advertisement -

Elevii români au obţinut o medalie de argint şi două de bronz la cea de-a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, care a avut loc în perioada 14 – 21 iulie, la Szeged, în Ungaria, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Romeo – Sebastian Pintilie de la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Bacău a luat medalia de argint. Medaliaţi cu bronz şi în competiţia de anul trecut, Silvia Alda de la Colegiul Naţional “C.D. Loga” din Timişoara şi Magdy Mekdad de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti au reeditat aceste rezultate, precizează MEN.

Din echipa României a făcut parte şi Răzvan Andrei Covache – Busuioc, elev la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Lotul a fost însoţit de conf. dr. Alexandra Simon-Gruiţă, director al Departamentului de Genetică – Facultatea de Biologie (Universitatea din Bucureşti) şi lector dr. Georgiana Duţă-Cornescu (Departamentul de Genetică al Facultăţii de Biologie – Universitatea din Bucureşti).

La ediţia 2019 a Olimpiadei Internaţionale de Biologie au fost prezenţi peste 300 de elevi din 78 de ţări.

Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie şi genetică moleculară) şi două probe teoretice.

Olimpiada Internaţională de Biologie s-a desfăşurat prima oară în iulie 1990, la Olomouc, România participând din 1997, cu performanţe notabile în fiecare an, arată reprezentanţii MEN.

Alte titluri