miercuri, noiembrie 29, 2023

Cifoza, lordoza și scolioza. Ce le diferențiază și ce le aseamănă

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză...

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să-ți vinzi mașina

Până acum vreo 10-15 ani, ca să-ți...

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, parteneră activă în sprijinirea persoanelor vârstnice din Bacău

OrasulArhiepiscopia Romanului și Bacăului, parteneră activă în sprijinirea persoanelor vârstnice din Bacău
- Advertisement -

 

În data de 20 noiembrie, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a răspuns favorabil invitației Instituției Prefectului Bacău, participând la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții arhiepiscopiei au prezentat modul în care se implică în activități social-filantropice destinate seniorilor.

Delegatul eparhial pr. Ilarion Mâță, consilier la Sectorul Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei, a fost vocea prin care s-au evidențiat programele și proiectele sociale derulate în beneficiul persoanelor vârstnice. Echipa multidisciplinară a arhiepiscopiei, formată din medici specializați, precum cardiologi, oncologi, interniști, neurologi, radiologi, diabetologi și ORL-iști, a oferit consultații și analize amănunțite pentru cei 89 de pacienți din comuna Sărata, județul Bacău.

Analizele premergătoare caravanei medicale, precum cele 22 de ecocardiografii și cele 44 de ecografii abdominale și tiroidiene, au scos la iveală numeroase patologii, permițând intervenția promptă și acordarea de recomandări la domiciliu sau direcționarea către alte examene de specialitate.

În prezentarea sa, pr. Ilarion a adus în atenție documentarul realizat de reporterii de la Trinitas TV, sub titulatura “Bunicii României”, care ilustrează viața vârstnicilor de la Hârja și implicarea Arhiepiscopiei în oferirea de servicii socio-medicale dedicate seniorilor.

Printre obiectivele Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru anul 2023 se numără comemorarea “Zilei mondiale a sănătății” și “Zilei Internaționale a persoanelor vârstnice”. Astfel, eparhia și-a propus să ajute 1000 de persoane vârstnice cu diverse produse și servicii, de la iconițe și cărți de rugăciune la kituri sanitare, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții acestora.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a reiterat angajamentul pentru sprijinirea nevoilor vârstnicilor din eparhie, exprimând deschiderea pentru oferirea de ajutor spiritual, social și material.

Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice a reunit reprezentanți ai unor instituții publice relevante, precum Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, Casa Județeană de Pensii Bacău și Direcția de Sănătate Publică a județului Bacău, sub coordonarea subprefectului Narcis Jitaru. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai diferitelor asociații și organizații care își desfășoară activitatea în domeniul seniorilor.

Alte titluri