sâmbătă 22 iunie 2024

.

Benzi LED: Ce le...

Benzile luminoase LED sunt cunoscute pentru dimensiunea și flexibilitatea lor. Acestea au multe...

Câteva idei pentru amenajarea...

Un hol ar trebui să fie o cameră reprezentativă. Nu numai că este...

Deparazitarea la câini și...

În lumea plină de viață a animalelor de companie, iubitorii de animale înțeleg...

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...
AcasăOpiniiEditorial ARMELE GLOBALIZĂRII...

ARMELE GLOBALIZĂRII (6)

rp_bsn-1-470x34211.jpg

În curând, lumea nu va mai fi la fel: pe zi ce trece asistăm tot mai mult la apusul libertății noastre, la ruinarea noastră materială și spirituală. Luați aminte, căci viața este scurtă, iar timpul nu iartă și nu ne-ajută, ci doar, bunul Dumnezeu… (Din seria reflecțiilor personale, sau mai bine zis, din ,,gândirismul”* meu)

Dar, să revenim la subiectul cu pricina, cel înfățișat într-unul dintre tulburătoarele documentare ale regretatului regizor american Aaron Russo, intitulat ,,America: Freedom To Fascism” (,,America: de la Libertate la Fascism”), unul cum nu se poate mai real, bazat nu pe opinii, bănuieli sau comentarii fanteziste din presă, ci pe dovezi, mărturii și interviuri cu experți și autorități. Acest documentar nu reprezintă doar o contribuție la aflarea adevărului în mod obiectiv despre bănci și sistemul de taxe; el este și unul menit a trage un semnal de alarmă cu privire la viitorul ce ne așteaptă, dacă tot uităm trecutul și trecem nepăsători prin prezent…

Pe la 1913, președinte al Americii era Thomas Woodrow Wilson (1856 – 1924). Până atunci, poporul american fusese unul asupra căruia nu se făcuseră niciun fel de presiuni menite să constrângă sau să limiteze libertățile înscrise în constituție de către părinții fondatori ai națiunii…

Interese puternice financiare susținute de marii bancheri ai lumii precum Mayer Rotschild, J. P. Morgan, Rockefeller sau Paul Warburg, au încercat ani de zile să domine lumea. Și în final și-au realizat scopul pe termen lung, îndeplinind țelul părinților și străbunilor lor: să preia controlul guvernului american, țară liberă și prosperă, țara tuturor posibilităților, acolo unde, polul financiar al lumii, a devenit Wall Street (celebra arteră din New York), locul în care se fac și se desfac încurcatele ițe ale finanțelor mondiale.

Primul lucru pe care l-au făcut mai marii finanțiști ai lumii pentru a prelua conducerea a fost acela de a convinge oficialitățile statului să manipuleze, să înșele populația. Și le-au zis acestora că amendametul 16, amendamentul privind taxa pe venituri a fost făcut cu aprobarea legală a statului. Când de fapt, nu a fost nici pe departe așa…
Bancherii știau că această taxă va ajunge într-un final în buzunarele lor, astfel că în acel an fatidic 1913, aceștia au pus în practică în modul cel mai clar, cea mai diabolică fraudă săvârșită poporului american, mituind senatori așa încât cetățenii să plătească pentru ,,rezerva federală” (Federal Reserve Syistem), fără a fi nevoie de un amendament constituțional. Ei au reușit subtila manevră pe timpul vacanței de Crăciun, atunci când mulți senatori se aflau acasă, sărbătorind cu familiile și prietenii lor. În acest fel a luat naștere ,,rezerva federală”, act întru totul neconstituțional.

Viclenia ce i-a caracterizat pe bancheri i-a făcut să înțeleagă că cei care emit bani pentru America, aceia vor controla guvernul: bancherii au câștigat, poporul american a pierdut și aceasta pentru că cei mai mulți politicieni și-au vândut sufletul pentru un dolar; iar acum, Rezerva Federală, poate emite legal banii. Așa cum a spus M. Rotschild: ,,Dați-mi controlul stocului de bani al unei națiuni și nu-mi pasă cine îi face legile”. El știa că împreună cu ceilalți bancheri vor controla legile națiunii. Guvernul a dat bancherilor una din cele mai importante puteri ale sale, ajungând în cele din urmă să împrumute bani de la ei, în interesul finanțării guvernului. Astfel, americanii au fost forțați să-și scadă standardele de viață și să plătească din ce în ce mai multe taxe pe venit guvernului, aceasta fiind modalitatea prin care guvernul putea da mai mult profit bancherilor săi.

Președintele Wilson, care a semnat ,,actul rezervei federale” în forma sa legalizată (pe Wikipedia, într-un mod manipulator se arată că acesta ,,a contribuit esențial la crearea un sistem de legi privind sistemul federal de rezerve”), peste ani spunea cu regret:

,,Sunt unul dintre cei mai nefericiți oameni din lume, căci mi-am ruinat țara fără să vreau. O mare națiune industrială este acum controlată de sistemul său de creditare. Nu mai suntem un guvern de liberă exprimare, nu mai suntem un guvern de liber consimțământ și al votului majorității, ci un guvern al opiniei și constrângerilor unui mic grup de oameni dominanți (declarația datează din 25.09.1919).
Așadar, guvernul împrumută bani de la corporații private folosind cuvântul ,,federal” și tipărind ,,United States” pe ei (de fapt proprietatea unor bănci private), iar banii pe care guvernul îi restituie băncilor private sunt de fapt banii care provin de la cetățeni. Odată ce băncile intră în scenă și formează un parteneriat cu guvernul, acesta (guvernul) le dă acum puterea legală să emită bani, cu sprijinul puterii întrunite: guvernul impune tuturor să dea bani acelor bănci. Pe parcursul ultimului secol, națiunea americană a fost transformată dintr-o națiune de oameni liberi, într-o națiune de funcționari, acesta fiind primul pas spre slugărnicia absolută. Cei mai mulți oameni au pierdut și pierd o grămadă de bani pe taxe, dobânzi și inflație, bani care nu se regăsesc într-o stare de mai bine. ,,Guvernul ar trebui să creeze, să emită și să ruleze toți banii. Crearea și emiterea banilor este suprema prerogativă a guvernului și cea mai mare oportunitate creatoare a sa. Adoptarea acestor principii va salva plătitorii de taxe de la achitarea unor imense sume ca dobândă și banii vor înceta să fie stăpânii și astfel să devină servitorii umanității”, spunea Abraham Lincoln.

Și culmea, astăzi există tot mai puțini oameni care au propriile proprietăți, propriile case și afaceri, sau care să își mai și finanțeze propriile afaceri: doar împrumuturi și datorii. Tânărul din nivelul mediu de astăzi, nu e nici pe departe conștient că este atras într-o pânză de păianjen, într-o capcană periculoasă; el se perindă printr-un sistem superficial, va face doar ceea ce îi place, va gândi că a-ți cumpăra o mașină ,,cool”, o vilă cu piscină sau alte plăceri e ceva minunat, chair dacă rămâne dator pentru tot restul vieții. Când o persoană împrumută bani, își pune o funie în jurul gâtului și intră slugă la stăpân. Este exact ceea ce ,,rezerva federală” prin sistemul ei a fost menită să o facă.

Guvernul, dominat de către bănci, le ajută să îi atragă pe oameni în capcană și chiar mai departe, dând noi legi privind eșecul financiar (bankrupt), făcând însă tot mai grea calea prin care oamenii pot să declare eșecul financiar, pentru a începe în final, totul din nou. Acest lucru face permisibil băncilor să aplice dobânzi foarte mari, mod în care democrații și republicanii lucrează cu băncile și legalizează înrobirea națiunii, se mai arată în documentar. ,,Dacă poporul american va permite vreodată băncilor să controleze emiterea banilor lor, băncile și corporațiile care vor crește în jurul lor vor deposeda oamenii de toate proprietățile, până când copiii lor se vor trezi pe străzi, pe un continent pe care părinții lor l-au cucerit” (Thomas Jefferson, fost președinte SUA). Așadar, ,,rezerva federală” este considerată ,,o entitate ilegală ce funcționează cu aprobare guvernamentală”.

Potrivit studiilor și statiscilor prezentate, puterea de cumpărare a scăzut în ultimii ani vertiginos, așa încât, un dolar american valorează azi patru cenți, în ciuda celor preluate și prelucrate de mass-media, precum că valoarea dolarului este protejată.

,,În absența acoperirii în aur, nu există nici o cale prin care să protejăm economiile de la confiscare prin inflație. Nu există nici un depozit sigur al valorii… Aurul este apărătorul drepturilor de proprietate”. Aceasta era afirmația făcută de Alan Greenspan, înainte de a lucra pentru Sistemul Federal de Rezervă (Lucrarea ,,Aur și Libertate Economică”). ,,Hârtia este sărăcie… este doar fantoma banilor și nu banii în sine” (Thomas Jefferson). Ca o concluzie finală, documentarul, relevă faptul că bancherii ,,rezervei federale”, cu ajutorul republicanilor și ai democraților din congresul american, au escrocat poporul american. Ei au preluat adevărata bogăție a Americii, adică aurul, și le-au dat cetățenilor foi de hârtie în schimb… Ei bine, dacă asta a fost o introducere, să vedeți, să măsurați și să analizați restul, ce… (VA URMA)

P.S. Prin 2011, ca urmare a ,,crizei financiare”, o revoltă de proporții a cuprins polul financiar al lumii, Wall Street-ul. Ei bine, iată următoarea listă de plângeri a protestatarilor (de altfel, acceptată de către tot mai mulți dintre americani), preluată de pe site-ul oficial de organizare a revoltelor de pe Wall Street, respectiv ,,End of The American Dream”, datată 3 octombrie 2011:
,,Ei (adică bancherii și autoritățile) ne-au luat casele printr-un proces ilegal de blocare a pieţei, deşi nu au ipotecare originală;
Ei au luat bunuri de la contribuabili, cu impunitate, continuând să acorde directorilor bonusuri exorbitante;
Ei au perpetuat inegalitatea şi discriminarea la locul de muncă bazate pe vârstă, culoarea pielii, sex, identitatea de gen şi orientarea sexuală;
Au otrăvit întreaga rețea de aprovizionare cu alimente şi au subminat sistemul de agricultură prin monopolizare;
Au profitat de pe urma torturii, naşterii şi tratamentelor crude asupra a nenumărate animale şi au urmărit să ascundă în mod activ aceste practici;
Au încercat în permanență să îngrădească și să limiteze dreptul angajaţilor de a negocia pentru un salariu mai bun şi condiţii de lucru mai sigure;
Au lăsat baltă elevii, cu zeci de mii de dolari datorii la educaţie, care este ea însăşi un drept al omului;
Au externalizat forța de muncă în mod constant şi s-au folosit de această externalizare ca pârghie prin care să reducă asistenţa medicală a lucrătorilor spre a-i determina la plată;
Au influenţat instanţele judecătoreşti pentru a obţine aceleaşi drepturi ca şi oamenii, fără vreo vinovăţie sau responsabilitate;
Au cheltuit milioane de dolari pe echipe juridice care caută modalităţi de obţinere a unor sustrageri din contracte, în ceea ce priveşte asigurările de sănătate;
Au vândut confidenţialitatea oamenilor ca fiind o marfă;
S-au folosit de forţa militară şi de poliţie pentru a preveni libertatea presei;
Au refuzat în mod deliberat să țină seama de faptul că unele produse defecte pun în pericol viaţa, în urmărirea profitului;
Ei stabilesc politica economică, în ciuda eşecurilor catastrofale produse de politicile, eșecuri care continuă să se producă;
Au donat sume mari de bani pentru politicieni, care sunt responsabili de reglementări;
Ei continuă să blocheze formele alternative de energie pentru a ne menţine dependenţi de petrol;
Continuă să blocheze forme generice de medicamente care ar putea salva viețile oamenilor sau ar putea oferi ajutor, iar asta în scopul protejării unor investiţii care s-au transformat deja într-un profit substanţial;
Ei au acoperit intenționat deversările de petrol, accidentele, contabilitățile defectuoase, precum şi ingredientele inactive în urmărirea profitului;
Menţin în mod intenţionat oamenii în teamă și dezinformați, prin controlul asupra mass-mediei;
Ei au acceptat contracte private pentru omorul deținuților chiar și în cazurile în care au existat îndoieli serioase cu privire la vinovăţia lor;
Au perpetuat colonialismului acasă şi în străinătate. Ei au participat la torturarea şi uciderea unor civili nevinovaţi de peste mări;
Ei continuă să creeze arme de distrugere în masă pentru a beneficia de contracte guvernamentale”…
Nu uitați, va urma…
*Gândirism – curent ideologic cu același nume care s-a format în România în primele decenii ale secolului XX, în jurul revistei „Gândirea”, de la care își trage numele. Orientarea acestuia este una care tinde spre Ortodoxie și autohtonism prin aducerea tradiționalismului, naționalismului și unității naționale sub egida Ortodoxiei, dar și a unei estetici teologale, în care arta era concepută ca un mijloc de exprimare a aspirațiilor omului către dumnezeire. Printre exponenții ei de seamă s-au numărat colaboratori ai revistei și nu numai: Radu Dragnea, Pamfil Șeicaru, Nichifor Crainic, Nae Ionescu, Mircea Eliade, Ion Pilat, Ion Vinea, Gib I. Mihăescu, Radu Gyr, Tudor Vianu, Horia Vintilă, Lucian Blaga, Vasile Pârvan, Dan Botta, Dumitru Stăniloaie etc.

ROMULUS DAN BUSNEA

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...