ARMELE GLOBALIZĂRII (8)

rp_bsn-1-470x34211.jpg

,,Orânduiți-vă viața după cele ale spiritului întru încântarea și binecuvântarea lui Dumnezeu, și nu după câți bani aveți prin buzunare sau în conturi” (Din reflecțiile personale)

Criza economico-finaciară, războiul, bolile infecțioase tot mai grave și mai răspândite în întreaga lume (pandemia), ideologiile ,,Corectitudinii politice” (incluzând aici multiculturalismul, feminismul, homosexualismul și lesbianismul, ecologismul radical ș.a.) sunt fiecare și luate împreună, arme eficiente în lupta dusă de noii oameni ai globalismului pentru edificarea unui stat totalitar mondial, pentru transpunerea în viață a unei singure societăți globale.

Promovarea acestui arsenal se face prin intermediul mass-media (televizor, internet, radio, ziar etc), iar omul de rând, vede, înțelege și acceptă informații trunchiate, incomplete și neadecvate realității la care ar trebui să se raporteze. Fără să se edifice, fără să cerceteze, fără să se întrebe care este cauza atâtea nenorociri, de ce există atâta nedreptate, de ce omenirea o duce tot mai greu, căci efectele le știm și le simțim tot mai acut…

,,Un prieten, ziarist de investigații trecut prin multe, spune că în jurnalele de știri de la televiziune ar trebui să apară scris pe ecran cu litere mari ceva de genul `orice asemănare cu fapte și întâmplări reale este o pură coincidență`. Și adevărul este că, dacă ne gândim puțin, ne dăm seama imediat că avem acces doar la `decupaje` din realitate. Suntem obișnuiți să vedem la televizor, să ascultăm la radio sau să citim în ziare informații referitoare la terorism, războaie, masacre, trafic de droguri, proteste sociale, corupție etc., însă informația pe care o primim este de moment și concentrată (focusată n.a.) doar pe faptul în sine, fără nici o aprofundare mai serioasă. Dacă facem exercițiul de a ne `scufunda` în fiecare dintre aceste știri, încercând să ne informăm din diverse surse, ne dăm seama de adevărata realitate a evenimentului respectiv și de relația lui cu alte circumstanțe politice, sociale sau economice pe care nu le-am fi bănuit niciodată”, scrie Miguel Pedrero în cartea ,,Corupția marilor puteri. Strategii și minciuni în politica mondială”.

Dacă suntem niște analiști nu doar de suprafață, ci în primul rând unii obiectivi, dacă aprofundăm marile probleme cu care se confruntă în prezent omenirea, fără eufemisme și acele ,,corectitudini politice” atât de vehiculate în presa actuală, ne vom elibera de îngrădiri ce țin de ideologie sau doar de interes și vom vedea care este adevărata lume reală: sălbatică, nedreaptă, uniformizată, sufocant de competițională și stresantă, misterioasă, în care viața omului este tot mai subordonată unor interese mult mai importante, intereselor unor grupuri, care nu iartă, care taie în carne vie…

,,Faptul că Noua Ordine Mondială este realizabilă – sau nu – nu are nici o importnață pentru promotorii ei. Prin ideologiile `Corectitudinii politice`, propagate la scară mondială, vor fi creați conformiștii care să gândească, să vorbească și să acționeze potrivit principiilor noii utopii mondiale.

Noul capitalism financiar va apela din ce în ce mai mult la serviciile ideologice stângiste, precum feminismul și multiculturalismul, datorită faptului că stânga este expertă în disciplinarea socială a individului liber, în anihilarea libertăților sale fundamentale. Chiar dacă ingineriile culturale și economice nu vor putea crea o Nouă Ordine Mondială și un mutant uman, ele vor reuși să producă destui `idioți folositori`, cum îi numea Lenin.

Ideea este că, în momentul în care destui oameni sunt convinși să gândească conform unei anumite viziuni asupra lumii, acea viziune devine realitate. Dacă ar fi să-l credem pe Hegel, realitatea se află în minte, în momentul în care putem să facem destui oameni să creadă în ceva, acel ceva va trebui neapărat să existe. Nimic nu este mai puternic decât o iluzie și nimic nu este mai devastator decât pasiunea unei iluzii. Rămâne de văzut dacă nu se va produce acel `retour du réprimé`, în acest caz reîntoarcerea la principiul realității. După părerea mea, acest fenomen se va produce cât de curând, chiar în Statele Unite. America este încă țara diversității reale. Americanii nu vor tolera la infinit ca, în numele acestei diversități vii, la care țin atât de mult – `iluminații` `Corectitudinii politice` și ai Noii Ordini Mondiale să se folosească de instituțiile lor democratice, în primul rând de instituțiile de învățământ public, pentru a-și atinge propriile scopuri: formarea unui om nou, acel `homo economicus`, politic corect, curățat de `nostalgii naționale`, de porniri neproductive, spontaneietate și creativitate. În opinia mea, americanii s-au săturat să mai facă jocul Noii Ordini Mondiale, oricât de mult ar iubi ei revoluția tehnologică mondială și procesele de globalizare reală”, afirma și Ovidiu Hurduzeu în cartea ,,Sclavii fericiți Lumea văzută din Silicon Valley”.

Am extins ceva mai mult fragmentele citate din scrierile celor doi publiciști și scriitori, tocmai pentru relevanța opiniilor lor, pentru o mai bună înțelegere a fenomenului globalist, pentru a vă dovedi (și asta am făcut-o de la începutul serialului) că, în ultimele decenii se fac auzite tot mai multe voci autorizate, care trag un real semnal de alarmă cu privire la prezentul și viitorul omenirii. Și că, nu toate ce se petrec împotriva voinței noastre, îmbracă stricto sensu formele manipulative ale teoriei conspirațiilor.

Referitor la acest aspect, Ninel Ganea scria în articolul ,,Secolul conspirațiilor” postat pe site-ul ,,Război întru Cuvânt”: ,,Una din metodele infailibile de a te compromite intelectual (și moral) este apelul la `teoria conspirației`. Nu este prima oară când mă preocupă subiectul, însă, recent, luând parte la o dezbatere pe o temă apropiată, alături de câteva persoane foarte serioase, am constatat că fiecare avea destule ezitări în a atinge această problemă. Există, pe bună dreptate, până la un anumit punct, teama de ridicol. Internetul este astăzi înțesat de conspirații aiuritoare, așa că nu e o treabă foarte ușoară să pătrunzi dincolo de verbiajul obositor al conspiraționiștilor de duzină”. În sensul celor prezentate anterior se înscrie și un excepțional documentar, în fapt, ultimul interviu pe care l-a acordat regretatul regizor și producător de filme artistice și documentare Aaron Russo lui Alex Jones, un alt remarcabil om de presă și de televiziune (specialist în demascarea conspirațiilor), care ca și Aaron Russo, a avut și are curajul de a prezenta dovezi incriminatoare la adresa autorităților americane, modul cum guvernele protejează marile corporaţii în detrimentul sănătății publice dar și a bunăstării oamenilor, în general.

Documentarul lui Alex Jones (,,Cine ne controlează”, care merită să fie vizionat) se centrează pe conceptul lui Aaron Russo, potrivit căruia trăim într-o matrice, neânțelegând adevărul despre cum se derulează jocurile din culisele celor care dețin puterea, și că, noi existăm pe acest pământ pentru a deveni cei mai buni indivizi, pentru a îndeplini potențialul hărăzit de Dumnezeu, pentru a ne păstra individualitatea și a nu trăi într-o democrație păgână, întrucât, așa cum spunea și Edmund Burke, ,,pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”… (VA URMA)
P.S. Ați văzut un ton din ce în ce mai moderat?

Răspuns: Mi s-a dat o drâmbă ca să pot cânta, monoton și modulat: ,,Deșteaptă-te române!”…

ROMULUS DAN BUSNEA