Asistenta concediata dupa ce o pacienta a cazut din Ambulanta si a murit

„Ca urmare a evenimentului produs in data de 22.05.2019 pe Calea Moldovei in municipiul Bacau, la nivelul SAJ Bacau s-a declansat o ancheta interna administrativa.

Comisia de cercetare disciplinara a analizat cazul si, avand in vedere prevederile art. 247 din Legea 53 din 2003, a concluzionat urmatoarele:

Fapta inregistrata in cadrul misiunii de serviciu din tura de noapte 21/22.05.2019 nu intruneste elementele constitutive ale unei abateri disciplinare in sarcina domnului ambulantier D.I.;

Fapta inregistrata in cadrul misiunii de serviciu din tura de noapte 21/22.05.2019 intruneste elementele constitutive ale unei abateri disciplinare in sarcina doamnei asistent medical B.G.

Conform prevederilor Legii 53 din 2003 si avand in vedere consecintele abaterii disciplinare s-a luat decizia de desfacere disciplinara a contractului individual de munca a doamnei asistent medical B.G.

Masura a fost comunicata persoanei in cauza, urmand a-si produce efectele juridice.

A fost informata filiala Bacau a OAMGMAMR pentru a decide daca a fost respectat codul de conduita etica al asistentului medical.”