duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulAsociaţia Lumina inaugurează...

Asociaţia Lumina inaugurează primul Hospice din România dedicat integral îngrijirilor paliative pediatrice

Început în anul 2015 proiectul ,,O Şansă la Demnitate!” are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţilor copiilor şi tinerilor cu speranţă de viaţă limitată, prin deschiderea primei unităţi de tip hospice, din România, dedicată în totalitate îngrijirilor paliative pediatrice şi este implementat de către Asociaţia Lumina în parteneriat cu Fundaţiile Velux, din Danemarca.

Hospice-ul este situat în municipiul Bacău, pe strada Căpitan Ernest Târţescu, nr. 5 ( paralel cu Calea Romanului, în imediata apropiere a fostei reprezentanţe Peugeot România), va deservi regiunea de nord-est a României, şi va crea 30 de noi locuri de muncă. Prin intermediul acestui centru vom putea oferi îngrijiri paliative şi consiliere unui număr de până la 428 de beneficiari, copii şi familiile lor, în fiecare lună.

Pe suprafaţa de 3000 mp, oferită cu titlu gratuit de către Consiliul Local Bacău, s-a edificat o clădire cu regim de înălţime parter şi etaj parţial cu suprafaţa desfăşurată de cca 1050 mp. distribuiţi astfel: 750 mp. la parter pentru zona saloanelor destinate internării pacienţilor, servicii medicale conexe îngrijirii şi primirii beneficiarilor, zona de activităţi indoor, kinetoterapie, cameră senzorială, capelă, cabinet consilierepsihologică/ psihoterapie, zona servicii de curăţenie, servicii de masă, zonă vestiare personal şi centrală termică şi 300 mp. la etaj, destinaţi spaţiilor administrative ale Asociaţiei Lumina.

Valoarea totală a proiectului este de 1.800.000 euro, din care Fundaţiile Velux au susţinut 1.200.000 euro.

Principalii parteneri, din România, sunt: Consiliul Local Bacău, care a oferit suprafaţa de 3000 mp. de teren, Consiliul Judeţean Bacău, care a sprijinit construcţia şi dotarea hospice-ului cu 1.000.000 lei ( aprox. 220.000 euro), compania Dedeman, compania românească care a oferit cea mai importantă finanţare (120.000 euro) şi Cemacon S.A, din Cluj-Napoca, care a donat întreaga cantitate de cărămidă necesară construcţiei.

,, Construirea hospice-ului a fost o călătorie care ne-a maturizat şi care ne-a ajutat să învăţăm o mulţime de lucrui noi. Mai presus de orice, am înţeles că numărul copiilor care au nevoie de îngrijiri paliative este mai mare decât credeam noi.

Le mulţumim tuturor oamenilor care au înţeles importanţa acestui proiect, pentru că indiferent că vorbim despre companii sau instituţii, oamenii sunt cei care ne-au fost alături.
Pentru că este unicul proiect de acest fel din ţară, ne dorim ca întreaga comunitate să ni se alăture şi să demonstrăm că, împreună, putem schimba lucrurile în bine!”
– Mihaela Dumitrache, Director Executiv, Asociaţia Lumina

Evenimentul de inaugurare va avea loc vineri, 9 iunie 2017, între orele 14.00-17.00 şi va include un program de speech-uri, tăierea panglicii, vizitarea hospice-ului şi un bufet cu gustări şi băuturi şi va avea loc în exteriorul clădirii, sub formă de garden-party.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...