sâmbătă, decembrie 2, 2023

Te dor călcâiele dimineața? Iată de ce si ce trebuie să faci!

Cei care cred că fasceita plantară este...

Câteva idei pentru a ne păstra pielea frumoasă

Cu toții visăm la o piele impecabilă,...

Asociaţia Lumina inaugurează primul Hospice din România dedicat integral îngrijirilor paliative pediatrice

OrasulAsociaţia Lumina inaugurează primul Hospice din România dedicat integral îngrijirilor paliative pediatrice
- Advertisement -

Început în anul 2015 proiectul ,,O Şansă la Demnitate!” are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţilor copiilor şi tinerilor cu speranţă de viaţă limitată, prin deschiderea primei unităţi de tip hospice, din România, dedicată în totalitate îngrijirilor paliative pediatrice şi este implementat de către Asociaţia Lumina în parteneriat cu Fundaţiile Velux, din Danemarca.

Hospice-ul este situat în municipiul Bacău, pe strada Căpitan Ernest Târţescu, nr. 5 ( paralel cu Calea Romanului, în imediata apropiere a fostei reprezentanţe Peugeot România), va deservi regiunea de nord-est a României, şi va crea 30 de noi locuri de muncă. Prin intermediul acestui centru vom putea oferi îngrijiri paliative şi consiliere unui număr de până la 428 de beneficiari, copii şi familiile lor, în fiecare lună.

Pe suprafaţa de 3000 mp, oferită cu titlu gratuit de către Consiliul Local Bacău, s-a edificat o clădire cu regim de înălţime parter şi etaj parţial cu suprafaţa desfăşurată de cca 1050 mp. distribuiţi astfel: 750 mp. la parter pentru zona saloanelor destinate internării pacienţilor, servicii medicale conexe îngrijirii şi primirii beneficiarilor, zona de activităţi indoor, kinetoterapie, cameră senzorială, capelă, cabinet consilierepsihologică/ psihoterapie, zona servicii de curăţenie, servicii de masă, zonă vestiare personal şi centrală termică şi 300 mp. la etaj, destinaţi spaţiilor administrative ale Asociaţiei Lumina.

Valoarea totală a proiectului este de 1.800.000 euro, din care Fundaţiile Velux au susţinut 1.200.000 euro.

Principalii parteneri, din România, sunt: Consiliul Local Bacău, care a oferit suprafaţa de 3000 mp. de teren, Consiliul Judeţean Bacău, care a sprijinit construcţia şi dotarea hospice-ului cu 1.000.000 lei ( aprox. 220.000 euro), compania Dedeman, compania românească care a oferit cea mai importantă finanţare (120.000 euro) şi Cemacon S.A, din Cluj-Napoca, care a donat întreaga cantitate de cărămidă necesară construcţiei.

,, Construirea hospice-ului a fost o călătorie care ne-a maturizat şi care ne-a ajutat să învăţăm o mulţime de lucrui noi. Mai presus de orice, am înţeles că numărul copiilor care au nevoie de îngrijiri paliative este mai mare decât credeam noi.

Le mulţumim tuturor oamenilor care au înţeles importanţa acestui proiect, pentru că indiferent că vorbim despre companii sau instituţii, oamenii sunt cei care ne-au fost alături.
Pentru că este unicul proiect de acest fel din ţară, ne dorim ca întreaga comunitate să ni se alăture şi să demonstrăm că, împreună, putem schimba lucrurile în bine!”
– Mihaela Dumitrache, Director Executiv, Asociaţia Lumina

Evenimentul de inaugurare va avea loc vineri, 9 iunie 2017, între orele 14.00-17.00 şi va include un program de speech-uri, tăierea panglicii, vizitarea hospice-ului şi un bufet cu gustări şi băuturi şi va avea loc în exteriorul clădirii, sub formă de garden-party.

Alte titluri