ASTĂZI ARE LOC LANSAREA OFICIALĂ A PÂRTIEI DE SCHI DE LA SLĂNIC-MOLODVA

bex 4

Consiliul Județean Bacău (CJ) și Primăria Slănic-Moldova, parteneri ai proiectului european ,,Schi Parc Slănic-Moldova”, organizează astăzi, 6 martie 2014, cu începere de la ora 12.00, festivitatea de inaugurare a pârtiei de schi ,,Nemira”, urmată de un spectacol de lansare oficială a pârtiei de schi, eveniment ce va avea loc în incinta sălii de sport a stațiunii (aflată în imediata apropiere a primăriei orașului), cu începere de la ora 18.00.

Printre artiștii invitați se numără Ștefania Pătru, George Cojocariu (muzică populară) și Roxana Nemeș (muzică ușoară). Spectacolul se va încheia cu un superb foc de artificii.

,,Acest important și necesar proiect are rolul de a contribui la relansarea turismului în zonă, asigurând astfel, sporirea fluxului de turiști și în perioada sezonului rece. Va urma în curând implementarea unui alt proiect de anvergură ce va consta în construirea unui complex de agrement turistic, de relaxare și sportiv, obiectiv ce va fi realizat în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială Județul Bacău. Finalizarea acestor proiecte vor crește considerabil șansele orașului Slănic-Moldova de a deveni un centru turistic tot mai cunoscut și mai vizitat”, a declarat Andrei Șerban, primarul orașului-stațiune Slănic-Moldova.

bex 5

Pârtia de schi de la Slanic-Moldova se află amplasată pe versantul nordic al Muntelui Nemira, în spatele Complexului ,,Cerdac”, la o altitudine cuprinsă între 470 şi 720 de metri, zonă care a necesitat defrişarea a 7,2 hectare de pădure. Pârtia are o lăţime medie de 38 de metri, o lungime de aproximativ 1,5 km, iar panta este de 17%, fiind catalogată la o categorie de dificultate medie-uşoară. De asemenea, pârtia este dotată cu instalaţie de teleschi (ce poate transporta până la 1.000 de persoane pe oră) și nocturnă.

bex 6

Valoarea totală a proiectului este de 5.700.000 de euro, din care 2.600.000 euro reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Bacău, restul banilor provenind din fonduri europene.

Tarifele stabilite de Serviciul Salvamont din cadrul CJ Bacau:

Potrivit notei de fundamentare a acestora, o urcare cu telescaunul va costa 5 lei (adult), respectiv 3 lei (copil). Prețul urcă exponențial, în funcție de numărul de urcări, după cum urmează: la 6 urcari, adulții vor scoate din buzunar câte 20 lei, iar la 12 urcări – 50 lei.
Autoritățile au luat în calcul și implementarea unor pachete de abonamente. Astfel, un abonament pentru adulți valabil o zi costă 60 de lei, 2 zile – 100 lei, 3 zile – 150 lei, în timp ce abonamentul pe o lună a fost stabilit la 300 lei. Vor mai fi incluse și variantele cu jumătate de zi (dimineața, respectiv seara). Abonamentul de „dimineață” va costa 30 lei, iar cel de „seară” – 40 lei.
ROMULUS DAN BUSNEA