luni, decembrie 11, 2023

Atenție la trafic în aceste zile!

ActualitateAtenție la trafic în aceste zile!
- Advertisement -

Având în vedere temperaturile ridicate anunțate de meteorologi pentru perioadăa următoare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău sfătuiesc participanții la trafic să țină seama de câteva recomandări pentru a reduce riscul de a fi implicați în evenimente rutiere:

Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald. Țineți cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanțe mai lungi și viteze mari, crește considerabil riscul ca pneul să explodeze.

Șoferilor li se recomandă să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala poate fi o cauză generatoare de accidente rutiere.

Asigurați-vă că sistemele de răcire, iluminare, frânare sunt în stare foarte bună de funcționare.

Asigurați-vă că sistemul de climatizare funcționează în parametri optimi.Temperatura ridicată din interiorul maşinii va accentua starea de oboseală.

Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dis-de-dimineață sau seara, când temperaturile nu sunt la fel de ridicate.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt. Reflexiile pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan.

Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto!

Folosiți parasolare pe geamurile laterale spate îndeosebi pentru protecția copiilor. Aveți în vedere faptul că partea din spate a habitaclului are întotdeauna o temperatură mai mare decât partea din față.

Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă să evite pe cât posibil deplasarea cu autovehiculul în perioadele de timp cu temperaturi ridicate, iar dacă este imperios necesară deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, cu calm şi să dovedească respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile ridicate accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!!

Alte titluri