luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt divers”Atitudine personală în...

”Atitudine personală în situații de criză în mediul penitenciar”

În perioada 01 – 12 aprilie 2019, 45 de studenți ai Academiei de poliție „Al. I. Cuza” – anul I, arma penitenciare, au participat la Programul de pregătire specializată ”Atitudine personală în situații de criză în mediul penitenciar”, desfășurat la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

Pe parcursul desfășurării programului de pregătire, s-a alăturat participanților și o delegație formată din cinci studenți ai Norwegian Police University College Politihøgskolen însoțită de cinci studenți ai Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” – anul III.

În cadrul acestui program, studenții au parcurs module care au vizat siguranța interioară în penitenciar, atitudinea personală, luarea de ostatici precum și gestionarea stresului în mediul penitenciar.

Programul de pregătire specializată se află în al doilea an de desfășurare, având ca obiective dezvoltarea abilităților de identificare și gestionare eficientă a reacțiilor în situații de criză, aplicarea principiilor de organizare a activităților specifice siguranței interioare în penitenciare, gestionarea comunicării în relațiile profesionale cu subordonații și persoanele private de libertate și a situațiilor conflictuale.

Programul a fost parcurs anterior, atât de către studenții Academiei de Poliție „Al. I. Cuza”, cât și de către studenți ai Academiei de pregătire a personalului de penitenciare KRUS Norvegia.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...