marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulAU ÎNCEPUT SERBĂRILE...

AU ÎNCEPUT SERBĂRILE STAȚIUNII SLĂNIC-MOLDOVA

Foto Dan Slanic

Mii de turiști au poposit la finele acestei săptămâni la ,,Zilele Orașului-Stațiune Slănic-Moldova” (18 – 20 iulie), manifestare cultural-artistică și spirituală, prilejuită de un eveniment cu o dublă semnificație: sărbătorirea a 213 ani de la descoperirea primului izvor mineral de către serdarul Mihalache Spiridon (20 iulie 1801), dar și a Sfântului Ilie, patronul spiritual al stațiunii de la poalele Nemirei.

De ziua hramului Bisericii ,,Sf Ilie”, un sobor de preoți va săvârși slujba Sfintei Liturghii, la care vor participa și înalte fețe bisericești de la Protoieria Onești și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Cu această ocazie, va avea loc și lansarea revistei de spiritualitate Izvorul Numărul Unu – Buletin anual de informare misionar-pastorală și culturală al parohiei ,,Sfântul Ilie”, Slănic-Moldova – anul IX/20 iulie 2014, publicație ce apare cu binecuvântarea Î.P.S Eftimie, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub îndrumarea duhovnicească a P.S. Dr. Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar.

Programul manifestărilor: Timp de trei zile, în parcul stațiunii se va desfășura Festivalul Județean de Folclor, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bacău (CJCPCT), în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău, Primăria și Consiliul Local Slănic-Moldova.
Ajunsă la cea de a XXII-a ediție, manifestarea va reuni meșteșugari, grupuri folclorice și artiști populari din tot județul, însuflețind atmosfera cu ritmul dansurilor și frumusețea cântecelor populare specifice zonei. ,,Le mulțumim pe această cale tuturor celor care se implică an de an în această formă de păstrare a valorilor, tradițiilor și obiceiurilor populare din zonele etnografice ale județului Bacău”, a declarat Florin Zăncescu, directorul CJCPCT Bacău. În cadrul Festivalului Județean de Folclor va avea loc și Târgul Meșteșugurilor Artistice Tradiționale la care vor participa meșteri populari din Bacău, Gioseni, Oituz, Palanca, Ghimș – Făget, Sănduleni, Strugari, Fărăoani și Brusturoasa.

Special: Pentru iubitorii de jazz, blues și funk, programul manifestărilor va fi completat în fiecare seară de muzica trupei ,,Taissia & The Fine O’Clock Band”, care va concerta în Chioșcul de Muzică din parcul stațiunii. Intrarea este liberă.

Pentru tineri: Night Party într-un concept de petrecere ce îmbină muzica bună cu surprizele pregătite de amfitrioni, într-o atmosferă plină de energie și ritm, la super ,,Perla Bar – Club Slănic-Moldova” (lângă autogara stațiunii), o discotecă cu funcțiuni multiple: karaoke, biliard, darts, tenis de masă, ring de dans cu efecte de lumini profesionale și muzică high fidelity (zilnic 10.00 – 24.00, sâmbătă 10.00 – 04.00). Rezervări la tel. 0744 295 563…

De reținut: Renumită pentru izvoarele sale minerale, stațiunea Slănic-Moldova (4.996 locuitori), este situaă în partea de sud-vest a judeţului Bacău, pe versantul estic al Carpaţilor Orientali (Munții Nemira). În prezent, orașul-stațiune dispune de 43 de structuri de cazare oficial recunoscute, cu un număr aproximativ de 2.250 de locuri de cazare, fiind și prima localitate din județul Bacău, care deține începând din acest an, o pârtie de schi la standarde europene.

ROMULUS DAN BUSNEA

Foto: Slănic-Moldova

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...