duminică, septembrie 24, 2023

Ce trebuie să știi când cumperi cărți vechi

Din cauza pandemiei, a restricțiilor, a întregii...

Ce trebuie să faceți pentru ca parfumul dvs. să dureze mai mult

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrare,...

AUR: „Ne vom opune unui buget luat din nou pe persoană fizică de guvernarea Nicu și Marcel”

ActualitateAUR: „Ne vom opune unui buget luat din nou pe persoană fizică de guvernarea Nicu și Marcel”
- Advertisement -

Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a declarat, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că AUR își dorește să vadă în bugetul de stat și acele proiecte benefice pentru țară pe care le va depune opoziția. Liderul deputaților AUR a precizat că AUR se va opune unui buget care va fi luat din nou pe persoană fizică de guvernarea Nicu și Marcel.

 „Așteptăm să vedem în bugetul țării, nu ca în precedentul exercițiu financiar, că acele proiecte benefice pentru țară pe care le va depune opoziția vor fi luate în seamă, vor fi dezbătute și se vor aloca bani, pentru că toți tragem și trebuie să tragem în aceeași direcție. Nu suntem de acord și ne vom opune unui buget luat din nou pe persoană fizică de ceea ce spunea dl Ciolacu că e guvernarea Nicu și Marcel”, a spus Antonio Andrușceac.

Deputatul AUR a criticat faptul că în bugetul pentru anul viitor Guvernul alocă fonduri generoase la apărare și servicii, în vreme ce educația primește cel mai mic procent din istoria recentă a acestei țări.

„Ministerul Apărării ar urma să beneficieze de un buget de 35,2 miliarde lei, cu 52% mai mult decât anul trecut. Acești bani vor ajunge doar pentru achiziția de aparatură, din păcate veche, cu care să ne lăudăm doar la parade și în acest fel nu va fi încurajată și industria de armament din România. Atunci am putea spune că acești bani sunt niște cadouri sau niște bani aruncați pe geam. Ministerul Educației, în schimb, va primi doar 32,5 miliarde lei, adică 2,1% din PIB-ul țării, ceea ce reprezintă cea mai mică alocare raportată la PIB din istoria recentă. Cam așa vede actualul Guvern că vom ajunge să avem o Românie educată”, a mai spus Antonio Andrușceac.

Deputatul AUR a atras atenția că prognozele din bugetul național sunt mai mult decât optimiste față de prognozele pe care le primim și din partea Comisiei Europene. „Creșterea economică prevăzută în buget este de 2,8%, în vreme ce Comisia Europeană prognozează o creștere de doar 1,8%. Deficitul bugetar anunțat de Guvern este de 4,4%, în vreme ce Comisia Europeană prognozează un deficit de peste 5%”.

 

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

Alte titluri