luni 15 iulie 2024

.

O foarte scurtă istorie...

Egiptenii antici dezvoltaseră scrierea pe suluri de papirus atunci când cărturarii foloseau pensule...

Pe ce “sol” construim...

Explicaţiile psihologului Laura Maria CojocaruÎn acesta viață, avem de învățat lecția relaționării, lecția...

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...

Autoturismele Smart: Alegerea inteligentă...

Într-o lume în continuă evoluție, mobilitatea urbană inteligentă devine tot mai importantă. Autoturismele...
AcasăActualitateInfractionalAutorii tentativei de...

Autorii tentativei de asasinat din Piatra Neamţ au primit mandat de arestare pentru 29 de zile

Patru bărbaţi, care fuseseră implicaţi în amplasarea unui dispozitiv exploziv sub maşina interlopului Bogdan Mararu din Piatra-Neamţ, au primit din partea unei instanţe a Curţii de Apel din Bacău câte un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Două din persoanele reţinute în acest caz, Ovidiu Popa şi Petrică Jitariu, sunt din comuna băcăuană Pârgăreşti, sat Pârâul Boghii, un altul, Emil Cristofor, dintr-un cartier din Târgu Ocna, iar al patrulea bărbat implicat în atentat, Daniel Pădurariu, este din judeţul Neamţ, având antecedente penale.

Vecinii unuia dintre atentatori, Ovidiu Popa, spun că se fereau de el considerând că ‘atrage ghinionul”. ‘Avea obiceiul de a intra în bucluc de copil fiind. Prima dată a intrat în necaz la 16 ani, când a fugit de acasă şi s-a înhăitat cu nişte ţigani la Galaţi, fiind trimis un an la şcoala de corecţie”, afirmă mătuşa tânărului, Roza Jugaru, în vârstă de 69 de ani, cea care l-a crescut.

Bărbatul este căsătorit, are un copil, iar soţia este plecată la muncă în Italia. Se eliberase din închisoare în luna noiembrie 2012, unde îşi ispăşise o pedeapsă pentru furt calificat.

Cinci persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT după ce trei dintre acestea au fost prinse, în flagrant, în noaptea de joi spre vineri, după ce au montat sub maşina lui Bogdan Mararu, lângă roata dreaptă din spate, aproximativ un kilogram de explozibil de tipul C4. Alte două persoane suspectate că sunt implicate în caz sunt audiate la sediul DIICOT Neamţ. AGERPRES.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...