Autoritatea Națională de Turism a verificat pârtia de schi ,,Nemira” din Slănic-Moldova

Partie 1 2016 083

Și în această perioadă a anului, reprezentanții Autorității Naționale de Turism (ANT) efectuează controale la pârtiile de schi din țară, pentru a identifica dacă sunt îndeplinite criteriile minime obligatorii pentru funcționarea acestora.

În urma controlului întreprins în data de 19.01.2016, ora 10.30, la pârtia de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova, s-au constatat următoarele:

– La data și ora verificărilor, pârtia de schi ,,Nemira”, cu o lungime de 1.414 metri – grad de dificultate ușoară, nu funcționează din lipsa precipitațiilor. Se operează cu cele trei tunuri din dotare, realizându-se acoperirea cu zăpadă artificială a unei lungimi de aproximativ 700 metri (jumătate) de la baza pârtiei spre stația superioară.
De asemenea, s-a constatat că operatorul pârtiei de schi întrunește criteriile obligatorii de funcționare conform prevederilor legale, nefiind înregistrate deficiențe.
Punerea în funcție a pârtiei de schi se va face după acoperirea cu zăpadă a celeilalte jumătăți de pârtie. (Extras din Nota de constatare nr. 1325/19.01.2016 emisă de ANT – Direcția Generală Control și Autorizare Turism)

Personalul tehnic al pârtiei de schi lucrează în trei schimburi, cu cele trei tunuri de zăpadă în stare de funcționare la capacitate maximă. Așa cum reiese și din nota de constatare a organului de control, pârtia de schi ,,Nemira” va fi dată în folosință după ce va fi acoperită și jumătatea superioară a pistei.

Informații suplimentare se pot obține prin accesarea site-ului www.partianemira.ro , permanent actualizat (prima pagină la rubrica ,,Pârtia Nemira – Stare pârtie” și la rubrica ,,Pârtia Nemira – Informații/Noutăți”), precum și la telefon 0371. 023. 073.
În plus, începând de astăzi, 19.01.2016, imaginile preluate de webcam-ul nou instalat sunt transmise live și pot fi vizualizate accesând www.jurnalul.ro, rubrica ,,WEBCAM”.

Romulus Dan BUSNEA