miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversAvantajele unei diete...

Avantajele unei diete mediteraneene

O dietă mediteraneeană include obiceiurile tradiționale de viață sănătoase ale oamenilor din țările de la Marea Mediterană, inclusiv Franța, Grecia, Italia și Spania.

Când vă gândiți la mâncarea mediteraneană, se poate să vă gândiți la pizza și paste din Italia sau cotlet de miel din Grecia, dar aceste feluri de mâncare nu se încadrează în planurile alimentare sănătoase cunoscute drept „mediteraneene”.

Dieta mediteraneană variază în funcție de țară și regiune. Dar, în general, legumele, fructele, leguminoasele, nucile, fasolea, lintea, cerealele, peștele și grăsimile nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline sunt esențiale. De obicei, include un aport redus de carne și alimente lactate.

Așa au mâncat locuitorii din Creta, Grecia și sudul Italiei în jurul anului 1960, când ratele lor de boli cronice au fost printre cele mai scăzute din lume și speranța de viață printre cele mai ridicate, în ciuda faptului că aveau doar servicii medicale limitate.

Și adevărata dietă mediteraneană înseamnă mai mult decât să mâncați mâncare proaspătă și sănătoasă. Activitatea fizică zilnică și împărtășirea meselor cu alții sunt elemente vitale ale Piramidei Dietei Mediteraneene.
Împreună, acestea pot avea un efect profund asupra stării de spirit și a sănătății mentale și vă pot ajuta să favorizați o apreciere profundă pentru plăcerile de a mânca alimente sănătoase și delicioase.

Dieta mediteraneană a fost legată de o sănătate bună, inclusiv de o inimă mai sănătoasă.

Puteți face dieta dvs. mai mediteraneeană:

-consumând o mulțime de alimente amidonice, cum ar fi pâine și paste
-consumând multe fructe și legume
-incluzând pește în dietă
-consumând mai puțină carne
-alegând produsele făcute din uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de măsline

Beneficiile pentru sănătate ale unei diete mediteraneene

O dietă tradițională mediteraneană constând în cantități mari de fructe și legume proaspete, nuci, pește și ulei de măsline – împreună cu activitatea fizică – poate reduce riscul de probleme grave de sănătate mentală și fizică prin:

Prevenirea bolilor cardiace și a infarcturilor. Urmarea unei diete mediteraneene vă limitează aportul de pâine, alimente procesate și carne roșie și încurajează consumul de vin roșu în loc de băuturi alcoolice – toți factorii care pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.

Te menține agil. Dacă sunteți un adult mai în vârstă, nutrienții obținuți cu o dietă mediteraneană vă pot reduce riscul de a dezvolta slăbiciune musculară și alte semne de fragilitate cu aproximativ 70%.

Reducerea riscului de Alzheimer. Cercetările sugerează că dieta mediteraneană poate îmbunătăți colesterolul, nivelul de zahăr din sânge și starea generală a sănătății vaselor de sânge, ceea ce la rândul său poate reduce riscul de boală sau demență Alzheimer.

Reducerea riscului de boală Parkinson. Nivelurile ridicate de antioxidanți din dieta mediteraneană pot împiedica celulele să treacă printr-un proces dăunător numit stres oxidativ, reducând astfel jumătate riscul de boală Parkinson.

Creșterea longevității. Prin reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă sau cancer cu dieta mediteraneană, reduceți riscul de deces la orice vârstă cu 20%.
Protejarea împotriva diabetului de tip 2. Dieta mediteraneană este bogată în fibre, care digerează lent, previne modificările uriașe de zahăr din sânge și te poate ajuta să menții o greutate sănătoasă.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...