sâmbătă, decembrie 2, 2023

Cum alegi parchetul stratificat?

Acasă e cel mai minunat loc, iar...

Cum să câștigi o dobândă mai mare pentru economiile tale

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea...

Avarii insemnate in patru judete din cauza furtunii

ActualitateAvarii insemnate in patru judete din cauza furtunii
- Advertisement -

Furtunile puternice din ultimele 24 de ore au cauzat numeroase avarii ale reţelelor electrice aeriene din judeţele Botoşani, Suceava, Bacău şi Neamţ, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de furnizorul de electricitate Delgaz Grid.

Potrivit sursei citate, vântul intens, în rafale, a cauzat ruperea stâlpilor şi a conductoarelor electrice, precum şi deteriorarea de elemente de izolaţie şi susţinere a acestora.

“O situaţie deosebită a fost înregistrată în judeţul Botoşani, unde 11 stâlpi ai reţelei de medie tensiune sunt rupţi în zona Dângeni, iar acoperişul unei clădiri a fost proiectat peste un post de transformare în localitatea Iacobeni. Şi în judeţul Bacău sunt trei stâlpi rupţi în zona Poiana Sărată. Zeci de echipe ale companiei şi ale contractorilor intervin în permanenţă de ieri (marţi – n.r.) după-amiază, astfel că la această oră am reuşit să remediem o mare parte a avariilor”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii companiei de electricitate susţin că intervenţiile au loc de multe ori în condiţii de acces în teren foarte dificil, ce face imposibilă folosirea utilajelor pentru înlocuirea stâlpilor rupţi şi transportul materialelor şi echipamentelor necesare pentru lucrările de reparaţii.

“În continuare executăm lucrări pentru reluarea alimentării în 22 de localităţi din judeţul Bacău, două din Botoşani, cinci din Neamţ, una din Suceava şi şapte din Vaslui. Din considerente de siguranţă, recomandăm persoanelor din zonele afectate să nu se apropie de conductoarele căzute la pământ sau de stâlpii prăbuşiţi ori înclinaţi”, se mai arată în comunicat.

Alte titluri