joi, septembrie 28, 2023

Cate carduri porți în portofel?

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe...

Cât de reală este criza grâului?

Presa din toată lumea scrie despre problema...

Câteva idei pentru a obține o locuință

Ești proaspăt însurat și vrei să ai...

Aventuri cu veiozele de dormitor

De stiutAventuri cu veiozele de dormitor
- Advertisement -

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i așa? Ce poate fi atât de dificil cu alegerea unei veioze pentru dormitor, veți spune. Dacă te muți în casă nouă și vrei să-ți pui locuința la punct, să știi că alegerea unei veioze e mare lucru!
Așadar, ai pus toate lucrurile în dormitor și mai ai nevoie de o veioză sau două. Înainte de a alege modelul dorit, trebuie să te gândeșți la ce-ți trebuie veioza.

Vrei să faci doar impresie? Sau chiar vrei s-o folosești?

Prima pereche de veioze pe care am luat-o în dormitor a fost ceva absolut superb. De fapt erau aproape lampadare: niște chestii înalte de doi metri cu abajur de hârtie japoneză, le găsisem la reduceri și dădeau foarte bine. Lumina era discretă, nu te ajută la citit. Erau frumoase și au rezistat până când a venit primul motan care a încercat să escaladeze abajururile și le-a făcut bucăți.

Pe urmă au venit clasicele veioze de dormitor, pe noptiere. Nimic deosebit, tot nu puteai să citești la lumina lor și aveau și cablul foarte scurt iar priza era undeva , hăt! departe. Erau și atât de ușoare încât nu aveau nici o stabilitate. Pe scurt, un dezastru, dar un dezastru care se asorta cu culorile din cameră. Măcar atât…

Ar mai fi fost o idee cu niște veioze prinse pe perete deasupra capului. O astfel de veioză dormitor ar fi fost bună pentru citit. Dar deja începea să fie complicat: să dai găuri în perete, să tragi fire, să pui întrerupătoare…

Așa că, până la urmă, combinația câștigătoare a fost niște veioze cu capete mobile, pe care să le răsucești cum vrei ca să lumineze ce te interesează. Amplasate nu pe noptiere, ci pe parchet, pe niște suporți suficienți de grei ca să nu mai facă probleme. Și am mai luat și becuri wireless, controlate prin telefon, ca să schimb culorile după cum vreau.

Acestea, în combinație cu niște plafoniere moderne, au constituit soluția ultimă și, deocamndata, cea mai bună.

Alte titluri