26.1 C
Bacau

Avertizare hidrologică COD GALBEN

De stiut!

Astăzi, 4 aprilie 2013, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o Avertizare Hidrologică cu COD GALBEN, care prevede posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice din țară, cu depășirea cotelor de apărare.

Pentru județul Bacău este vizat cursul râului Trotuș, împreună cu afluenții acestuia și cursurile de apă necadastrate. Avertizarea este valabilă pentru intervalul cuprins între orele 10-20.
În aceste condiții, Administrația Bazinală de Apă Siret monitorizează evoluția cantitativă și calitativă a fenomenelor prognozate și intensifică măsurătorile de la stațiile hidrometrice. De asemenea, se monitorizează zonele critice și modul de comportare a lucrărilor hidrotehnice.

Se recomandă autorităților locale să întreprindă măsuri preventive de curățare a șanțurilor și rigolelor, să verifice și să îndepărteze plutitorii din zona secțiunilor podurilor și podețelor pentru reducerea efectelor inundațiilor cu caracter local.

Recomandăm populației să urmărească atenționările și avertizările prezentate de mass-media, să evite activitățile în zona cursurilor de apă aflate sub avertizare și să respecte indicațiile reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În functie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor înregistrate şi prognozate, vom reveni cu informații suplimentare.

- Advertisement -

Ultimele stiri