7.8 C
Bacau

Azia se contrazice cu Politia in cazul jafului de la Luceafarul

De stiut!

Furtul aurului de la cele doua firme situate la parterul magazinului Luceafărul din Bacău a băgat zâzanie între Poliţie şi firma de pază care asigura protecţia complexului comercial. Chiar în ziua în care s-a descoperit furtul, în comunicatul de presă emis de Poliţie s-a precizat că sistemul de alarmă al magazinului nu a funcţionat.

Cum s-a mai precizat, în mod surprinzător, cele doua firme jefuite nu aveau contract cu o firmă de pază şi nici sistem de supraveghere, cum precizează legea. În schimb, magazinul Luceafărul avea cu Azia. Însă, senzorii montaţi de firma de pază nu au declanşat sistemul de alarmă.

Azia a emis astăzi un comunicat în care precizează că a testat sistemul de alarmă chiar duminică, ziua în care s-a descoperit jaful. Conform comunicatului, senzorii din zona uşii prin care ar fi intrat hoţii nu au declanşat alarma pentru că erau obturaţi. Unul era întors către perete iar celalalt era îndreptat spre uşă dar era blocat de o inimă publicitară de la Farmacia Catena.

“Înainte ca cei doi senzori de mişcare să fie ridicaţi în vederea prelevării de probe, aceştia au fost testaţi de organele de cercetare care au confirmat că cei doi senzori funcţionau doar că poziţiile lor au fost modificate în aşa fel încât accesul în magazin nu mai era protejat” – se arată în comunicatul Azia.

După înlocuirea senzorilor s-a făcut o nouă simulare care a arătat că, şi cu noul senzor, reclama în formă de inimă de la farmacie îi obturează vizibilitatea şi nu mai declanşează alarma.

- Advertisement -

Ultimele stiri