luni, decembrie 11, 2023

Pe ce “sol” construim relaţia de cuplu?

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru În acesta viață,...

Bacău: 27 km de piste pentru biciclete cu fonduri europene.

ActualitateBacău: 27 km de piste pentru biciclete cu fonduri europene.
- Advertisement -

Pistele pentru biciclete fac parte din cele 19 PROIECTE EUROPENE în valoare de 57, 8 MILIOANE EURO, pentru care Primăria Bacău a semnat deja contractele de finanțare iar acum se află în implementare.

“Este important de știut faptul că nu vom realiza doar pistele pentru biciclete ci și: reamenajarea trotuarelor și zonelor pietonale, reconfigurarea intersecțiilor și trecerilor de pietoni/bicicliști, construirea de parcaje pentru biciclete alături de montarea de camere de supraveghere, amplasarea de mobilier urban pentru odihnă și deșeuri, amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere”, spune primarul Cosmin Necula.

Mai mult, proiectul ,,Traseul tineretului și Sportului” prevede construirea unui pasaj suprateran destinat exclusiv deplasărilor nemotorizate, peste Calea Mărășești, între Parcul Cancicov și str. Th. Aman. Coborârea de pe pasaj, în zona scărilor Cascada (care vor fi și ele modernizate), se va realiza printr-un picior de susținere prevăzut cu lifturi interioare și o rampă exterioară în spirală.

“Privim cu optimism către un viitor apropiat în care vom avea un Bacău mai VERDE, cu mai puțină poluare, trafic rutier fluidizat, mai multe spații verzi și pietonale și piste pentru biciclete de-a lungul principalelor artere. Un oraș modern și prietenos cu locuitorii săi”, a mai declarat primarul Bacăului.

Alte titluri