Home Blog

Revista ,,Sportul Băcăuan”, două numere într-o singură apariție

Bogăție de articole, reportaje și imagini în cuprinsul celor 32 de pagini ale revistei ,,Sportul Băcăuan”, care înglobează numerele 115 – 116 (februarie – martie 2021).

În deschiderea revistei, Departamentul Comunicare al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) ne prezintă un rezumat al proiectelor pe care uniunea le are în vedere pentru perioada următoare, aflate în diverse stadii de realizare. Printre acestea se numără Concursul ,,Sens și contrasens în mass-media”, Premiile ,,Eminescu, ziaristul”, Premiile Revistei ,,Cronica Timpului”, evenimentele legate de Ziua Ziaristului Român și organizarea în continuare a manifestărilor ,,Seratele Eminescu”.

Președintele UZPR, reputatul jurnalist, publicist și om de radio, Doru-Dinu Glăvan, a menționat și alte câteva proiecte inițiate de membri ai uniunii, care vizează ,,Săptămâna Presei Românești”, evocarea unor personalități ale presei și literaturii românești (Tudor Arghezi, Nicolae Iorga, Nicolae Dabija), introducerea orașului Constanța pe lista celor care candidează pentru statutul de ,,Capitală Europeană a Cărții”, crearea unei colecții de personalități din toate domeniile, care au contribuit la edificarea națiunii române.

În editorialul revistei, Mihai Buznea ne amintește de pilda și învățăturile unei vechi povești românești, intitulată ,,Cuiul lui Pepelea” și legăturile acesteia cu sportul românesc, în timp ce Leonard Popa ne prezintă un nou episod din arhivele sportului băcăuan, referitor la sezonul fotbalistic 1965-1966, în care, sub conducerea antrenorului Constantin Teașcă, echipa Dinamo Bacău a terminat campionatul pe locul al 5-lea, cu 27 de puncte, la 8 distanţă de prima clasată, Progresul Bucureşti, marea rivală a dinamoviştilor băcăuani.

Ștefan Olteanu ne explică în al său remember ,,De ce a fost Nadia `altfel`” pe parcursul întregii sale cariere, fără doar și poate, una de excepție, poate cea mai frumoasă poveste a sportului românesc…

Dan Sion realizează (S)Portretul lunii (handbalista Gabriela Antoneanu-Manea), după care face un tur de forță prin actualitatea sportului băcăuan (fotbal, volei și fotbal feminin, atletism, judo, tenis de câmp, volei masculin). Nu lipsesc din paginile revistei serialele ,,Caietul albastru” (Cornel Galben), ,,Plimbări și drumeții prin stațiunea de la poalele Nemirei” (Romulus-Dan Busnea), ,,Dribling” (George Viscreanu), ,,Pagina lui Vem”, ,,Dintre sute de catarge”.
Revista ,,Sportul Băcăuan” este o publicație lunară de cultură sportivă, care apare sub egida UZPR.

Romulus-Dan BUSNEA

Reţinut de poliţişti pentru încălcarea ordinului de protecţie

Polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Nicolae-Bălcescu au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, de 34 de ani care a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis pe numele său.

La data de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Nicolae Bălcescu au dispus reținerea pentru 24 de ore față de un bărbat, de 34 de ani, din localitate, pentru comiterea infracțiunii de încălcare a obligațiilor impuse prin ordinul de protecție.

În fapt, în cursul zilei de ieri, polițiștii au fost sesizați de către mama bărbatului în cauză cu privire la faptul că acesta s-a reîntors la locuinţa de domiciliu, încălcând ordinul de protecţie.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că bărbatul a revenit la domiciu și a intrat în locuință, încălcând obligațiile impuse de ordinul de protecție emis de polițiști.

Pentru aceste motive, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bacău.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de încălcare a obligațiilor impuse prin ordinul de protecție., sub directa coordonare a procurorului de caz.

Primari din 20 de stațiuni balneare s-au reunit la Slănic-Moldova

În incinta Complexului hotelier ,,Panoramic” din stațiunea Slănic-Moldova a avut loc, timp de două zile (22-23 aprilie), Adunarea Generală a Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România (ANSBBR), la care au participat primari din stațiunile Vatra-Dornei, Gura-Humorului, Ocna-Sibiului, Geoagiu-Băi, Bazna, Vlăhița, Praid, Sovata, Covasna, Borsec, Tășnad, Băile Herculane, Călimănești, Amara, Pucioasa, Mangalia, Eforie, Târgu-Ocna, Slănic-Moldova și Moinești. Printre invitații evenimentului s-au numărat Bogdan-Iuliu Hossu, președintele CNS ,,Cartel Alfa” (organizație sindicală care deține baze de tratament și recuperare medicală), Valentin-Adrian Iliescu, cercetător științific în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT) și președinte al Asociației ,,Fabrica de Sănătate. Cluster inovativ”, dr. Augustin Dima, managerul Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie (INRMFB), prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești.

Lucrările reuniunii au fost moderate de către Gheorghe Baciu, primarul stațiunii Slănic-Moldova și noul președinte al ANSBBR.
Într-o atmosferă destinsă și cordială, participanții la dezbateri au subliniat importanța turismului balnear în menținerea sănătății populației, refacerea capacității de muncă și prevenirea unor afecțiuni, mai ales în condițiile pandemiei de COVID-19. Cu această ocazie au fost prezentate și o serie de proiecte pentru dezvoltarea tratamentului balnear la nivel național, cu beneficii pentru toți utilizatorii. Unul dintre acestea, mult discutat și apreciat este proiectul de lege privind acordarea voucherelor de sănătate, extrem de favorabil pentru aproximativ 7 milioane de salariați și aproximativ 4,9 milioane de pensionari.

,,Acest proiect este creat în spirit european, bazat pe valorificarea potențialului turistic balnear din țara noastră, pentru prevenție, pentru depistarea afecțiunilor în stare incipientă și, nu în ultimul rând, pentru tratarea afecțiunilor românilor prin efectele terapeutice ale apelor minerale, nămolurilor, mofetelor și bioclimatului pe care îl are România”, a spus Valentin-Adrian Iliescu. ,,Asigurarea condițiilor pentru continuarea investițiilor în turismul balnear se poate realiza doar în baza unui program guvernamental de susținere a dezvoltării infrastructurii generale și a celei specifice. În acest context subliniez faptul că, sectorul balnear este un contributor important la bugetul de stat, iar turismul balnear este una dintre activitățile economice care aduc plus-valoare economiei românești, având în același timp o utilitate publică, cea de menținere și îmbunătățire a sănătății populației”, a menționat Bogdan Hossu.

,,În cadrul discuțiilor purtate în cele două zile, un accent deosebit s-a pus pe dezvoltarea și finanțarea balneologiei, pe recuperarea medicală și certificarea resurselor minerale pe care fiecare stațiune le are, și unde, Slănic-Moldova deține un loc fruntaș, pentru că a fost prima primărie care a înțeles să preia în administrarea sa aceste resurse, cu precădere izvoarele minerale, pentru care anul acesta vom primi și licența de exploatare. Un alt aspect de care se va ține seama în continuare va fi și cercetarea medicală, care trebuie reluată și continuată, întrucât nu s-a mai realizat nimic deosebit în acest domeniu după 1989, proiect ce se va pune în aplicare în parteneriat cu universități de medicină și farmacie regionale. Și ca o premieră, în urma votului unanim, sediul ANSBBR se mută pentru următorii patru ani la Slănic-Moldova, perioadă în care ne-am propus să dinamizăm această asociație și să influențăm decidenții să elaboreze legi menite să avantajeze și să faciliteze tratamentul balnear”, a spus în încheiere, Gheorghe Baciu.

În cadrul adunării au mai fost prezentate proiectul de aderare al ANSBBR la Asociația ,,Fabrica de Sănătate. Cluster inovativ”; proiectul de aderare a stațiunilor Moinești și Eforie la ANSBBR; proiectul ,,Balneo”, în parteneriat cu INRMFB și CNS ,,Cartel Alfa”; proiectul privind aprobarea parteneriatului ANSBBR cu universități de medicină și farmacie regionale; proiectul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli etc.

Romulus-Dan BUSNEA

Câteva idei pentru amenajarea unui hol

Un hol ar trebui să fie o cameră reprezentativă. Nu numai că este prima cameră pe care o văd oaspeții noștri, dar este și un spațiu pe care îl vor vedea toți cei care deschid ușa. Suntem chiar tentați să spunem că holul nostru este o vitrină a întregului apartament, întrucât arată ce se pot aștepta oaspeții în celelalte camere și ce fel de oameni suntem proprietarii casei sau apartamentului.

Decorarea unui hol depinde de câțiva factori: dimensiunea sălii, forma acesteia, gustul proprietarului și stilul în care au decorat întregul apartament.

Putem opta pentru culori elegante, un aranjament redus și simplu, dar foarte favorabil prezentat.

Dacă iubești artele și îți place să te înconjori de lucruri frumoase, nu este nimic în neregulă dacă le adaugi pe holul tău interior.

Dacă nu aveți o idee pentru perete, este o opțiune excelentă să-l transformați într-o oglindă. Cu cât oglinzile sunt mai elaborate, cu atât mai interesant este holul.

Pentru ca amenajarea sălii să fie un succes, este important să selectăm corect mobilierul și materialele de finisare. În acest moment, cea mai populară opțiune este mobilarea holului într-un stil minimalist, depozitarea lucrurilor în dulapuri frumos finisate și depozitare încastrată.

Utilizarea unor culori clar diferite este o modalitate bună de a diversifica interiorul și de a acorda obiecte individuale.

Puteți folosi becurile arse drept decorațiuni.

Nimeni nu a spus că holul trebuie să fie plictisitor. Dacă vrem, putem experimenta cu culori și mobilier, cât ne place.
Folosirea lemnului vă poate face holul extrem de confortabil.

Puteți oricând să alocați, pentru amenajarea holului, un perete ca o expoziție foto care să prezinte toți membrii familiei

Sperăm că aceste idei v-au fost la fel de inspiratoare pentru voi ca și noi și vă încurajăm să continuați căutarea inspirației.

Lucruri pe care le putem învăța. Sistemul de îngrijire la domiciliu din SUA

Având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele în vârstă au nevoie de ajutor pentru activitățile lor zilnice, serviciile de îngrijire la domiciliu devin din ce în ce mai importante pentru îngrijirea îmbătrânirii populației americane. Pe măsură ce costurile crescânde ale asistenței medicale devin un factor mai prezent în luarea deciziilor americane, persoanele care au nevoie de îngrijire pentru vârstnici sau care au o persoană dragă care are nevoie de îngrijire, caută răspunsul la îngrijirea la domiciliu.

Ce este îngrijirea la domiciliu?

Îngrijirea la domiciliu oferă o mare varietate de servicii care sunt furnizate în casa pacientului, mai degrabă decât într-o unitate dedicată. În caz de boală sau accidentare, îngrijirea la domiciliu este de obicei mai accesibilă și mai convenabilă decât să stați la spital.

Îngrijire la domiciliu definită

Atunci când o persoană necesită asistență în mod regulat, îngrijirea la domiciliu oferă o soluție optimă. Îngrijirea la domiciliu permite persoanelor care au nevoi speciale (cum ar fi persoanele cu dizabilități, persoanele cu boli cronice sau persoanele în vârstă care au nevoie de îngrijitoare bătrâni) să se recupereze după boli sau vătămări sau doar să mențină un sentiment de independență pe măsură ce îmbătrânesc în timp ce locuiesc în casele lor.

Îngrijirea la domiciliu include aproape orice tip de îngrijire necesară, de la îngrijirea personală (cum ar fi îmbrăcarea, gătitul ușor și curățarea etc.) până la îngrijirea sănătății (cum ar fi îngrijirea bolilor cronice oferite de un asistent medical). Modul în care sunt plătite serviciile de îngrijire la domiciliu depinde în mare măsură de tipul de îngrijire primită. Îngrijirea post-acută este acoperită de planuri de asigurare, în timp ce ajutorul pentru treburile casnice este plătit din buzunar.

Diferența dintre sănătatea la domiciliu și îngrijirea la domiciliu

În unele state, există o diferență între termenii îngrijire la domiciliu și îngrijire la domiciliu.
Asistența medicală la domiciliu se referă la îngrijirea administrată la domiciliu de către un profesionist din domeniul sănătății, cum ar fi o asistentă medicală în vizită. În schimb, îngrijirea la domiciliu se referă în principal la furnizorii de servicii private care nu sunt certificate medical.

Serviciile private de îngrijire la domiciliu implică o varietate de servicii non-clinice și clinice care pot fi prestate la domiciliu. Aceste servicii ajută persoanele care au nevoie de îngrijire la domiciliu pentru a-și menține independența, păstrând în același timp siguranța. De exemplu, persoanele care primesc servicii de îngrijire la domiciliu pot primi asistență pentru gătit sau spălătorie. Această abordare permite persoanelor care folosesc serviciile de îngrijire la domiciliu să fie împuternicite cu un sentiment de independență.

Pe de altă parte, îngrijirea medicală la domiciliu este îndreptată spre îngrijirea persoanelor care au un traumatism sau o boală. Îngrijirea la domiciliu este la fel de eficientă ca și îngrijirile oferite într-un centru medical specializat sau într-un spital, dar are avantajul de a fi mai ieftin și mai convenabil. Unele servicii de îngrijire a sănătății la domiciliu furnizate includ injecții, îngrijirea rănilor pentru răni chirurgicale, monitorizarea bolii unui pacient și oferirea de educație pentru îngrijitor.

Diferențe de reglementare de la stat la stat

Fiecare stat are legi diferite privind îngrijirea la domiciliu. Chiar și statele vecine pot avea reglementări diferite în ceea ce privește legile de îngrijire la domiciliu. Reglementările de stat dictează toate legile de îngrijire la domiciliu, de la procesul de certificare a asistentelor medicale până la licențele necesare. De exemplu, majoritatea statelor au nevoie de agenții de îngrijire a sănătății la domiciliu pentru a examina cu atenție candidații și chiar pentru a face o verificare a antecedentelor, dar unele state, cum ar fi Alabama și Wyoming, nu necesită verificări de antecedente.

Bărbat reținut după ce a fost prins cu droguri în mașină

Un bărbat, de 32 de ani, a fost reţinut pentru 24 ore, în urma unei percheziții domiciliare efectuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău.

La data de 17 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au oprit în trafic, pe DN 2-E 85, un autoturism. În urma verificărilor, asupra unuia dintre ocupanţii autovehiculului au fost descoperite aproximativ 300 de grame de cannabis.

În urma cercetărilor efectuate și a probelor administrate, la data de 19 aprilie a.c., poliţiştii au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul bărbatului, de 32 de ani, din comuna Nicolae-Bălcescu, fiind descoperite aproximativ 80 de grame de cannabis și 8 comprimate de ecstasy.

Bănuitul a fost condus pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău şi reținut pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Stațiunea Slănic-Moldova, vizitată de ambasadori și atașați străini

În perioada 19-20 aprilie, în stațiunea Slănic-Moldova s-au desfășurat lucrările Simpozionului Economic Internațional ,,Creștere economică și stabilitate financiară, Moldova 2021”, la care au participat ambasadori și atașați economici și culturali din Federația Rusă, Olanda, Maroc, Belarus și Palestina, reprezentanți ai Federației Europene a Camerelor de Comerț Bilaterale, ai administrațiilor publice locale din Slănic-Moldova și de pe Valea Trotușului, agenți economici și cadre universitare din județul Bacău.

,,Scopul administrației locale, al unităților economice și hoteliere din stațiune și din zonă este de a promova producția, serviciile și facilitățile pe care acestea le oferă, de a atrage investitori, în vederea creșterii fluxului de turiști români și străini, precum și a atractivității turistice ”, a declarat Gheorghe Baciu, primarul stațiunii Slănic-Moldova.
Cu această ocazie, oaspeții români și străini au vizitat principalele obiective turistice din stațiune și din apropiere, după care au participat la inaugurarea celei mai noi investiții din turismul slănicean, Complexul Hotelier ,,Panoramic”, unde au fost întâmpinați cu pâine și sare, dar și cu bucate alese preparate în bucătăria proprie.

Printre amfitrioni s-au numărat principalii investitori și administratori ai hotelului, familia dr. Mihaela și Adrian Cotîrleț, împreună cu familia Alina și Bogdan Șova. Complexul ,Panoramic” deține 33 de camere, printre care și un superb apartament prezidențial, un centru medical cu activitate permanentă, o sală de conferințe, un restaurant de tip „steak house” cu bucătărie open space, spații de joacă pentru copii, alte facilități.

Miercuri, 21 aprilie, misiunile diplomatice vor fi oaspeții ÎPS Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la sediul Arhiepiscopiei din Roman, după care vizita se va încheia în județul Suceava. Evenimentul este organizat de către Federația Europeană a Camerelor de Comerț Bilaterale, în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău și Consiliul Județean Suceava.

Romulus-Dan BUSNEA

Deși ieșit din scenariu roșu, Bacăul rămâne sub restricții încă două săptămâni

Chiar dacă rata de incidență în municipiul Bacău a scăzut, de azi, sub 3 la mie, restricțiile rămân valabile până pe 2 mai, a anunțat prefectul Leonard Bulai.

Activităţile din interiorul unităţilor de alimentaţie publică din municipiul Bacău au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, luni, prefectul Leonard Ioan Bulai.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, s-a reunit în ședință duminică, 18 aprilie 2021, și a constatat incidența ratei cumulate a cazurilor pe fiecare localitate, inclusiv municipiul Bacău.

În acest sens, potrivit Anexei la HCJSU 53/18.04.2021 următoarea reevaluare pentru municipiul Bacău va avea loc pe data de 02.05.2021.

Până la acea dată, se aplică măsurile prevăzute de HG 432/08.04.2021, cu alte cuvinte, activitățile in interiorul restaurantelor sau evenimentele cu public, în interior, sunt suspendate pentru următoarele 14 zile, până la reevaluare.

“Solicităm persoanelor juridice din domeniile menționate, care intră sub incidența acestor prevederi sa se conformeze, în caz contrar riscând suspendarea autorizației de funcționare. Acest lucru a fost deja dispus pentru societățile care au decis pe cont propriu sa redeschidă activitatea, fără a tine cont de deciziile Comitetului Județean”, a declarat prefectul de Bacău.

Masurile sunt valabile și pentru instituțiile de cultură sau organizatorii de spectacole.

Următoarea reevaluare pentru municipiul Bacău va avea loc pe 2 mai, dată până la care activităţile din interiorul unităţilor de alimentaţie publică şi evenimentele cu caracter public sunt interzise.

Ce este, de fapt, o scrisoare de intenție ?

Citii un anunț de angajare și totul pare normal (responsabilități și cerințe), până când întâlniți următoarele: «Vă rugăm să trimiteți un CV și o scrisoare de intenție». Aceasta este o frază pe care nu ați mai văzut-o până acum: „scrisoare de intenție”.

Ce este o scrisoare de intenție?

După îi spune și numele, o scrisoare de intenție este despre menționarea intențiilor dvs. de a lucra pentru o anumită companie. Este posibil să aveți în vedere un rol specific pe care dvs. (sau angajatorul) îl aveți în vedere, dar mai des sunteți interesat pentru orice oportunități pe care o organizație le poate oferi.

De ce cer companiile scrisori de intenție?

În unele cazuri, angajatorii ar putea avea mai multe locuri de muncă postate simultan pentru un departament sau pentru un proiect specific. Este posibil să solicite o scrisoare de intenție, deoarece nu sunt pe deplin siguri de ce fel de persoană au nevoie pentru a umple golurile din aceste departamente. Poate că vor ajunge să angajeze doi manageri de nivel superior sau pot fi la fel de mulțumiți de un executiv de nivel mediu și un angajat de bază – în funcție de persoanele care le-au uimit în procesul de aplicare.

Scrisorile de intenție sunt, de asemenea, frecvent utilizate pentru a angaja contractanți sau profesioniști independenți, deoarece dacă, de exemplu, un contract încetează, companiile pot alinia cu ușurință următorul candidat calificat pentru acest post.

Pur și simplu, un manager cel mai probabil dorește să-și lărgească grupul de candidați, astfel încât să caute pe oricine și pe toți cei care manifestă dorință și pasiune pentru companie.

Cum te descurci să scrii o scrisoare de intenție?

În primul rând, doriți să exprimați mult interes pentru compania însăși. O mulțime de oameni scriu „ Sunt persoana perfectă pentru această slujbă, îmi doresc slujba asta, sunt minunat pentru slujba asta, angajează-mă pentru slujba asta ”. Și nu este nimic în neregulă cu asta … dar unul dintre lucrurile care fac o scrisoare de intenție atât de reușită este să arăți că te identifici cu misiunea companiei, cu valorile lor, cu obiectivele lor.

Scrisorile de intenție pot fi, de asemenea, mai actuale. De exemplu, mai degrabă decât să vorbiți pe larg despre companie, puteți menționa ceva despre ele în știri sau o actualizare recentă a produsului lor. Doriți să includeți orice lucru care ar atrage atenția angajatorului și arăta, de asemenea, că țineți pasul cu ceea ce se întâmplă cu organizația respectivă sau în industria dvs., spune ea. Desigur, ați putea face referire și la ceva actual într-o scrisoare de intenție, dacă așa doriți să atrageți atenția cititorului pentru a începe.

Dacă te străduiești să găsești ceva specific despre companie pentru a discuta, atunci vorbește despre ceva care te interesează. Ce te face să ieși în evidență? Ce abilități, experiențe sau pasiuni unice aduceți la masă? Și cum se aliniază acestea la ceea ce are nevoie compania, având în vedere ceea ce știți despre ele?
În general, doriți să îl faceți suficient de general pentru a vă arăta interesul pentru companie în ansamblu, dar și suficient de specific pentru ca angajatorul să se îndepărteze de cel puțin o cheie de luat de la dvs. și de setul dvs. de competențe și ce puteți aduce către această organizație .

Scrisoarea de intentie exemplu:

Stimați domni,

Numele meu este Ioan Luca. Am absolvit recent de la Universitatea din București, cu o diplomă de licență în Jurnalism. Ziarul dvs. are un portofoliu de lucru cu adevărat impresionant, cu o misiune onorabilă pentru toți oamenii, indiferent de originea lor. Vă rugăm să luați în considerare solicitarea mea de angajare în echipa dvs. de redactare.

În timpul petrecut la Universitatea din București, am studiat diferite aspecte ale jurnalismului și redactării, inclusiv editarea, conținutul web în formă lungă și scurtă, scrierea editorială și scrierea de interes uman. Am urmat și cursuri de marketing de conținut, inclusiv optimizarea motoarelor de căutare și marketingul motoarelor de căutare. Am finalizat toate cursurile cu media 9.00.

În timpul studenției, am lucrat și ca redactor pentru ziarul studențesc de la Universitatea din București și am făcut stagii în mai multe ziare locale ca redactor. În timpul liber, am câștigat și venituri ca scriitor independent pentru mai multe bloguri.

Întrucât publicația dvs. se concentrează foarte mult pe conținut web de înaltă calitate, cred că abilitățile și experiența mea mă vor face o parte valoroasă a echipei. În cazul în care căutați noi redactori, vă rog să mă luați în considerare pentru orice posturi de scriere la nivel de intrare care devin disponibile. Includ și CV-ul meu, care are mai multe detalii cu privire la abilitățile, experiențele și interesele mele.

Multumesc pentru timpul acordat,

Ioan Luca

O scrisoare de acest gen se poate scrie foarte ușor dacă utilizati un limbaj simplu si vă străduiti să o faceți cât mai relaxat și, de ce nu?, sincer. Nu aveți nevoie de un stimulent de inserție pentru a scrie o scrisoare buna.

FLAGRANT DELICT ŞI PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE SUBSTANȚE CU EFECTE PSIHOACTIVE

La data de 13 aprilie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat patru percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de substanțe cu efecte psihoactive, precum și o acțiune de prindere în flagrant delict.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S. T. Bacău, au efectuat acțiuni, în municipiul Bacău, pentru combaterea traficului și consumului ilicit de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și pentru destructurarea unei rețele de trafic de astfel de substanțe, care ar fi acționat în județul Bacău.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat diferite cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și telefoane care ar fi fost utilizate de bănuiți în activitatea infracțională. 2 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, una fiind reținută pentru 24 de ore, iar faţă de cealaltă s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Pe acest site folosim instrumente de primă sau terță parte care stochează fișiere mici ( cookie ) pe dispozitiv. Modulele cookie sunt utilizate în mod normal pentru a permite site-ului să ruleze corect ( cookie-uri tehnice ), pentru a genera rapoarte de utilizare a navigației ( cookie-uri de statistici ) și pentru a promova serviciile cookie-uri de profil ). Putem folosi direct cookie-urile tehnice, dar aveți dreptul să alegeți dacă doriți sau nu să activați cookie-urile statistice și de profil . Activând aceste module cookie, ne ajuți să vă oferim o experiență mai bună .