marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateBăcăuan prins în...

Băcăuan prins în flagrant în timp ce încerca să schimbe o bancnotă falsă de 500 de euro

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, dintr-o comună din județul Bacău, a fost surprins într-un act ilegal în timp ce încerca să schimbe o bancnotă falsă de 500 de euro. Incidentul a avut loc în comuna Podu Turcului, iar individul a fost imediat sancționat de forțele de ordine.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, aflat în misiune de asigurare a ordinii publice în comuna menționată, a fost alertat de către personalul unei unități bancare.

Conform sesizării, un bărbat încercase să schimbe o bancnotă de 500 de euro, iar echipajul a fost deplasat de urgență la locul incidentului.

La fața locului, jandarmii au identificat individul de 44 de ani, care a recunoscut că deține bancnota falsă de două săptămâni, primind-o de la un consătean. Cu toate acestea, a decis să o schimbe abia acum. În momentul verificării bancnotei în aparatul special, au fost identificate semne de contrafacere.

Conducându-l la sediul jandarmeriei, autoritățile au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație de valori falsificate”, conform articolului 313 din Codul Penal. Documentele procedurale au fost transmise autorităților judiciare pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale corespunzătoare.

Incidentul subliniază importanța vigilentei personalului bancar și a forțelor de ordine în prevenirea infracțiunilor financiare și protejarea integrității sistemului financiar.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...