27.3 C
Bacau

Bacauanca salvata cu elicopterul de pe Varful Toaca

De stiut!

SALVAMONT Neamt a intervenit, ieri, in zona Vf. Toaca in vederea evacuarii de urgenta a unei victime de sex feminin de 42 de ani din Bacau cu dureri abdominale acute.

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că femeia, în timp ce se afla pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău, a început să prezinte dureri acute abdominale.

Pentru transportul victimei la spital a intervenit un elicopter SMURD.

Elicopterul a aterizat, a preluat victima si a decolat spre Iasi, totul decurgand cu o perfectiune desavarsita.

Intereventia a durat maxim 120 de minute de la momentul decolarii de pe aeroportul din Iasi.

“Foarte probabil in cazul unui transport terestru in acest timp deabia daca am fi coborat victima cateva sute de metri diferenta de nivel.

Transportul pe distanta de aproximativ un km intre locul de unde am preluat cazul si pana la heliport trece printr-o zona stancoasa, apoi urca printr-un culoar de jneapan greu de patruns.

Desi se aflau in vacanta, doi salvatori montani din Arges au sarit imediat in ajutorul echipei si asta a facut ca suferinta victimei pe transport sa fie mai de scurta durata.

Le multumim pentru acest gest care dovedeste inca o data ca suntem o mare familie condusa de unica stare de spirit ce guverneaza salvarea montana din Romania”, se arata intr-un comunicat Salvamont.

- Advertisement -

Ultimele stiri