miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversBacauanca salvata cu...

Bacauanca salvata cu elicopterul de pe Varful Toaca

SALVAMONT Neamt a intervenit, ieri, in zona Vf. Toaca in vederea evacuarii de urgenta a unei victime de sex feminin de 42 de ani din Bacau cu dureri abdominale acute.

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că femeia, în timp ce se afla pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău, a început să prezinte dureri acute abdominale.

Pentru transportul victimei la spital a intervenit un elicopter SMURD.

Elicopterul a aterizat, a preluat victima si a decolat spre Iasi, totul decurgand cu o perfectiune desavarsita.

Intereventia a durat maxim 120 de minute de la momentul decolarii de pe aeroportul din Iasi.

“Foarte probabil in cazul unui transport terestru in acest timp deabia daca am fi coborat victima cateva sute de metri diferenta de nivel.

Transportul pe distanta de aproximativ un km intre locul de unde am preluat cazul si pana la heliport trece printr-o zona stancoasa, apoi urca printr-un culoar de jneapan greu de patruns.

Desi se aflau in vacanta, doi salvatori montani din Arges au sarit imediat in ajutorul echipei si asta a facut ca suferinta victimei pe transport sa fie mai de scurta durata.

Le multumim pentru acest gest care dovedeste inca o data ca suntem o mare familie condusa de unica stare de spirit ce guverneaza salvarea montana din Romania”, se arata intr-un comunicat Salvamont.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...