miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulBăcăuanii care sosesc...

Băcăuanii care sosesc din străinătate vor intra în carantină obligatorie, inclusiv la domiciliu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a hotărât instituirea măsurii carantinării obligatorii la domiciliu/locația declarată pentru cetățenii care sosesc din țările incluse în Zona Roșie.

Persoanele care vor intra în carantină trebuie să declare pe proprie răspundere că dispun de spațiu de locuire independent și separat de spațiile ocupate de ceilalți membri ai familiei.

„Având în vedere numărul mare de bacăuani care vin și încă sunt așteptați să vină în această perioadă, din țările cu grad ridicat de infectare cu coronavirus, am dispus și măsura carantinării obligatorii la domiciliu/locația declarată de aceștia.

La acest moment, încă avem spații corespunzătoare pentru carantinare. Însă, pentru a evita orice blocaj în gestionarea acestei situații, acum avem la dispoziţie şi varianta carantinării la domiciliu la care vom apela doar în cazurile de maximă necesitate.

Aplicăm măsuri de protecție și siguranță atât pentru localnici, cât și pentru cei care vin din afara granițelor țării. Astfel, cetăţenii veniți vor fi conduși de colegii din structurile MAI la domiciliul declarat.

Aceştia vor completa o declarație pe propria răspundere de carantinare obligatorie, sunt luați în evidența Direcției de Sănătate Publică Bacău și a autorităților publice locale.

Şi, cel mai important, vor fi verificați zilnic cu privire la respectarea măsurilor impuse”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cetățenii pe perioada carantinării sunt prevăzute în Declarația pe proprie răspundere de carantinare obligatorie la domiciliu/ locația declarată.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...