duminică, octombrie 1, 2023

Ce trebuie să faceți pentru ca parfumul dvs. să dureze mai mult

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrare,...

Cei mai batrani Homo Sapiens din Europa

Se spune că românii sunt printre...

Bijuterii pentru bărbați? Istoria spune ca da!

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat....

Băcăuanii care sosesc din străinătate vor intra în carantină obligatorie, inclusiv la domiciliu

OrasulBăcăuanii care sosesc din străinătate vor intra în carantină obligatorie, inclusiv la domiciliu
- Advertisement -

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a hotărât instituirea măsurii carantinării obligatorii la domiciliu/locația declarată pentru cetățenii care sosesc din țările incluse în Zona Roșie.

Persoanele care vor intra în carantină trebuie să declare pe proprie răspundere că dispun de spațiu de locuire independent și separat de spațiile ocupate de ceilalți membri ai familiei.

„Având în vedere numărul mare de bacăuani care vin și încă sunt așteptați să vină în această perioadă, din țările cu grad ridicat de infectare cu coronavirus, am dispus și măsura carantinării obligatorii la domiciliu/locația declarată de aceștia.

La acest moment, încă avem spații corespunzătoare pentru carantinare. Însă, pentru a evita orice blocaj în gestionarea acestei situații, acum avem la dispoziţie şi varianta carantinării la domiciliu la care vom apela doar în cazurile de maximă necesitate.

Aplicăm măsuri de protecție și siguranță atât pentru localnici, cât și pentru cei care vin din afara granițelor țării. Astfel, cetăţenii veniți vor fi conduși de colegii din structurile MAI la domiciliul declarat.

Aceştia vor completa o declarație pe propria răspundere de carantinare obligatorie, sunt luați în evidența Direcției de Sănătate Publică Bacău și a autorităților publice locale.

Şi, cel mai important, vor fi verificați zilnic cu privire la respectarea măsurilor impuse”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cetățenii pe perioada carantinării sunt prevăzute în Declarația pe proprie răspundere de carantinare obligatorie la domiciliu/ locația declarată.

Alte titluri