Băcăuanii mai pot beneficia încă o săptămână de programul „Litoralul pentru toți”. Au fost introduse și ,,Trenurile Soarelui 2016”

litoral

Cel puțin 10.000 de turiști beneficiază de vacanțe pe litoralul românesc la tarife reduse, în cadrul ediției de primăvară a programului „Litoralul pentru toți”, ce se desfășoară între 15 mai și 18 iunie 2016 (inclusiv luni, 20 iunie, zi liberă legală).
Pentru a veni în sprijinul turiștilor care doresc să achiziționeze sejururi la prețuri atractive pe litoralul românesc, în extrasezon, Asociaţia Litoral-Delta Dunării (ALDD), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a continuat, și în acest an, ediția de primăvară a programului „Litoralul pentru toţi”.
Acesta este deja o tradiție în peisajul turistic românesc. În perioada 15 mai – 18 iunie, în așteptarea turiștilor, hotelierii de pe litoral au pregătit peste 15.000 de locuri de cazare.
„Sperăm ca vremea să fie frumoasă, astfel încât cei care vor veni pe litoral în această perioadă să se bucure de soare şi mare la cele mai mici tarife”, a afirmat președintele FPTR, Mohammad Murad, într-un comunicat al organizaţiilor de turism.

Sejururi de 6 nopți la prețuri atractive

Turiştii care vor veni în Mamaia, Eforie şi Constanța vor plăti pentru un sejur de 6 nopţi între 205 şi 605 lei, de persoană. Tarifele diferă în funcţie de condiţiile oferite. Pentru sudul litoralului (stațiunile Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) tarifele maximale pentru aceasta ediție oscilează între 159 de lei la un hotel de o stea, fără mic dejun şi 469 de lei de persoană la un hotel de 5 stele, cu mic dejun.
În plus, și anul acesta, turiștii pot beneficia de varianta all inclusive, care include toate cele trei mese, servite în regim bufet, băuturi, acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, șezlonguri şi umbrele pe plajă. Tarifele maximale pentru sejururile all inclusive de 5 nopţi pentru o persoană ajung la 765 lei la hotelurile de trei stele, la 875 de lei la cele de patru stele şi la 985 de lei la hotelurile de cinci stele.
Locurile au fost date spre vânzare în peste 70 de agenții din toată țara. Și anul acesta, turiștii beneficiază de o opțiune suplimentară: varianta All Inclusive. De exemplu, cinci nopţi la all inclusive, la un hotel de trei stele costă 765 de lei de persoană.

Noutăți

Conform SNTFC CFR Călători SA, programul estival de transport ,,Trenurile Soarelui 2016” a intrat în vigoare joi, 9 iunie, iar timp de trei luni, până la 13 septembrie, turiștii vor putea călători spre litoral cu cele peste 40 de trenuri care vor asigura legături din toata țara către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării.
Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare și prize, iar Trenurile Litoral, de viteza sporită (IR 1983, IR 1582, IR 1587 si IR 1588) București – Constanța și retur, au în compunere și vagon bar. De asemenea, de la București Nord la Constanța și retur, trenurile IR 1585 si IR 1586 dispun de Wi-Fi gratuit.
Sursa: www.bunadimineata.ro, www.agerpres.ro

Text adaptat și actualizat de Romulus Dan BUSNEA