luni, decembrie 11, 2023

Pe ce “sol” construim relaţia de cuplu?

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru În acesta viață,...

Deserturile copilăriei

Cicolata e bună, panetonele, la fel, merge...

Ce trebuie să fac dacă vreau concediu fără plată?

Potrivit Codului Muncii, contractul individual de muncă...

Baiț cald pentru vânat – o rețetă a lui Radu Anton Roman

CulinarBaiț cald pentru vânat – o rețetă a lui Radu Anton Roman
- Advertisement -

Acuma nu știu dacă-i chiar a regretatului maestru, dar băieții/fetele persoanele (ca să fiu “politically correct”) de aici așa susțin.

Vă povesteam că, în iarnă, am făcut un scurtcircuit prin Ținutul Secuiesc. Dacă doriți, gasiți poveștile aici și aici. Când am revenit din Parcul de Animale Sălbatice din Izvoare am descoperit și un magazin “de prezentare” care comercializa carne și specialități de vânat (mistreț, cerb, căprioară). Am luat câte ceva pentru acasă și ne-am propus să revenim.

Acuma în vară, ne-am rezervat din timp un sejur de 7 nopți la Nagy Lak IV, pe malul Târnavei Mari, aproape de ieșirea din satul Sub Cetate spre lacul de acumulare Zetea, cam la 20 km distanță de Odorheiul Secuiesc. Încă înainte de a ajunge la locul care urma să ne fie casă pentru o săptămână, am făcut un ocol prin Izvoare, până la magazinul Honor, de care aminteam mai sus.

Ne-am aprovizionat cu carne congelată de mistreț. Neputându-ne hotărî am luat câte puțin din toate: ceafă (1,3 kg), pulpă (0,98 kg) și spată (1,3 kg). Prețul a fost bun, zic eu.

_111

Ajunși duminică după amiaza la pensiune (de fapt o cabană în toată regula, cu 500 mp de teren doar pentru noi – vă povestesc eu altundeva care sunt facilitățile oferite de “casele la cheie” de la Nagy Lak III – VII, ori puteți afla de aici) am stabilit în mare meniul pentru săptămâna care urma. Cum mistrețul trebuia să stea la marinat (în baiț sau marinadă) măcar 2 – 3 zile, l-am programat pentru joi, vineri și sâmbătă.

_108

Venisem parțial pregătit de acasă cu mirodenii așa că am pus carnea la dezghețat și am căutat o rețetă de încredere pentru marinadă. Am optat pentru cea “la cald” de care vă povesteam în deschidere și pe care v-o redau integral, cu ghilimele, cu sursă, ca să nu avem vorbe la proces.

_126

Vezi articolul integral, AICI.

Alte titluri