Bani pentru Aeroportul Bacău

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, alocarea sumei de 20,72 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău, cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie – iunie ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei, este vorba despre Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din judeţul Cluj, Aeroportul Internaţional Iaşi, Aeroportul Internaţional Sibiu, Aeroportul Internaţional Craiova şi Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău.

“Finanţarea schemei de ajutor se va realiza sub formă de subvenţie/grant, numai în condiţiile notificării şi autorizării de către Comisia Europeană, iar mecanismul de finanţare va fi stabilit prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului. Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanţelor Publice, iar administratorul schemei este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei”, se precizează în comunicat.