sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutBărbații și parfumurile....

Bărbații și parfumurile. Când și cum?

Istoric vorbind, aristocrația occidentală a folosit parfumurile pentru a-și ascunde duhoarea. Nu este nici o exagerare; cazul este documentat de istorici și se știe despre cutare rege francez sau englez că după o pardidă de vânătoare de câteva zile, s-a dus la amantă nespălat dar puternic parfumat iar aceasta i-ar fi spus “Sire, puțiți ca un hoit”.

De aici și dilema dacă și cum și, mai ales, cât parfum să folosească bărbatii. Cum să-l aplice, în ce condiții, când să-l reîmprospăteze?

Câteva generalități

Cel mai bun loc pentru a aplica parfumurile este acolo unde parfumul reacționează cu căldura corpului tău și continuă să emită miros. Parfumurile nu trebuie stropite pe orice parte a corpului. De exemplu, bărbații au puține părți asupra cărora să se concentreze în timp ce aplică parfumuri. Dacă acest concept nu este înțeles bine, s-ar putea să ajungeți fie să nu mirosiți nimic, fie să copleșiți trecătorii.

Bărbații au trei părți ale corpului care au nevoie de o temperatură caldă a parfumului: maxilarul inferior, gâtul și umărul. Se pot pulveriza ambii umeri. Pieptul și încheietura mâinii necesită un parfum pentru o temperatură caldă. Restul părților corpului necesită o temperatură medie a parfumului. Acestea sunt interiorul cotului și antebrațului, ale ambelor mâini. Dacă trebuie să aplicați din nou, este o idee bună să vă pulverizați din nou sub haine.

Mai puțin este mai mult

Nu ai nevoie de prea mult parfum. Două sau posibil trei spritz-uri în funcție de puterea parfumului este tot ce-ți trebuie. Nu vrei să fii tipul pe care toată lumea îl poate mirosi de la o poștă.

Puțin despre concentrații

Există cinci niveluri de concentrație ale unui parfum, toate imprimate pe etichetă, și care vor determina cât timp persistă parfumul.

Parfum: 20-30% parfum. Este cea mai mare concentrație de parfum (restul este alcool și apă) și, de asemenea, cea mai scumpă. O doză mică poate dura 24 de ore.

Apa de parfum: 15-20% parfum. Folosit pentru a descrie atât produsele pentru bărbați, cât și pentru femei, aceasta este cea mai comună diluție și, cel mai probabil, ceea ce veți cumpăra. Va dura cinci până la opt ore.

Apa de toaleta: 5-15% parfum. Acesta este un spray ușor cu extractul de parfum dizolvat în alcool. Este mai ieftină decât apa de parfum și, în general, durează doar câteva ore.

Apa de Cologne: 2-5 procente. „Apa de Köln” a fost un parfum de citrice lansat în Köln, Germania, în 1709. În secolul al XX-lea, companiile de parfumuri au început să ofere versiuni mai ieftine, diluate ale parfumurilor lor existente și să le numească apă de colonie. Prețul scăzut a atras bărbații, iar astăzi, desigur, colonia a devenit un termen generic pentru parfumurile purtate de bărbați.

Eau Fraiche: 1-3 procente. Rareori văzut pe piață, acest parfum este puțin mai mult decât apă parfumată.

Ce să porți

Toată filosofia parfumurilor poate să pară complicată, mai ales în condițiile în care, ca orice industrie, are agenți de marketing peste tot. Dacă te iei după unii, ar trebui să-ți cheltui toate veniturile pentru un parfum. Alții îți vor zice că e suficientă o sticluță ieftină d ela supermarket. Ideea este să încercați și să tot încercați până vă hotărâți.

Poate o să luati un parfum Tom Ford bărbați sau veți alege un parfum Dior bărbați pentru întâlnirile importante și un after shave relativ ieftin pentru ieșirile obișnuite. Pote veți găsi acea apă de colonie turcească cu miros de lamâie estrem de plăcut sau poate veți opta pentru parfumul cu miros de portocală de la Hugo Boss.

Ca și în alte lucruri, poartă ce-ți place, nu ceea ce te gândești ca ar plăcea altora. Parfumul are o legătura directă cu starea de spirit, un parfum plăcut te va destinde, te va bine dispune; unul pe care nu-l suporți, însă, își va pune amprenta asupra ta.

 Când să “nu”

  • Nu vă pulverizați încheieturile și apoi le frecați împreună
  • Nu purtați parfumul dacă și-a schimbat culoarea.
  • Nu depozitați parfumurile în baie.
  • Nu trebuie să rămâneți la un singur parfum.
  • Nu amestecați parfumul cu transpirația.
  • Nu pulverizați direct pe haine
  • Nu expuneți parfumurile la căldură.
  • Nu purtați mai multe parfumuri deodată.
  • Nu purta parfumuri puternice la un interviu de angajare.
  • Nu pulverizați parfum în aer.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...