joi, septembrie 28, 2023

10 lucruri de știut înainte de a cumpăra o chiuvetă pentru baie

Alegerea unei chiuvete de baie poate fi...

Cum a apărut bideul

Un bideu este un vas sau recipient...

Două suplimente alimentare pentru sănătatea ta

Suplimentele alimentare au câștigat popularitate în rândul...

Benzi LED: Ce le face atât de speciale?

De stiutBenzi LED: Ce le face atât de speciale?
- Advertisement -

Benzile luminoase LED sunt cunoscute pentru dimensiunea și flexibilitatea lor. Acestea au multe caracteristici care le fac ușor de utilizat în diverse situații. Ele pot fi tăiate la dimensiunile dorite si lipite acolo unde dorim. Dar benzile LED nu se limitează la proiectele de interior. Lămpile LED cu bandă impermeabilă au un material din rășină de silicon care protejează componentele benzii de praf și umiditate. Luminile LED impermeabile sunt puțin mai scumpe, dar sunt o necesitate pentru orice proiect care este în aer liber.

Lucruri de știut înainte de instalarea luminilor cu benzi LED

Benzile flexibile cu LED-uri sunt excelente pentru tot felul de proiecte, dar uneori este greu să știi de unde să începi.

Densitate = Luminozitate

Densitatea unei benzi LED înseamnă câte LED-uri sunt într-o zonă setată. Pentru benzile flexibile cu LED-uri, densitatea se măsoară în „LED-uri pe metru”. Banda de densitate standard are 30 de LED-uri / m, în timp ce High-Density are 60 de LED-uri / m. O bandă led cu densitate mai mare echivalează cu o lumină mai strălucitoare și de calitate superioară.

Culoare: RGB multicolor, UV, culori, gama CCT alb

Culoarea benzii LED depinde de preferințele personale. Benzile LED RGB sunt o opțiune bună pentru cei cărora le place o varietate și efecte de culoare. Benzile RGB sunt benzi de schimbare a culorilor, care sunt excelente pentru iluminarea accentuată în toată casa. Folosesc diode roșii, verzi și albastre, astfel încât să poată fi amestecate pentru a crea multe culori diferite. Dacă utilizați benzi RGB, asigurați-vă că utilizați un controler cu 3 canale din secțiunea de estompare a acestui ghid.

Există o versiune Ultra Violet (UV) a benzilor disponibile. Aceasta este o opțiune excelentă pentru aplicații UV sau pentru a vă crea propria lumină neagră. Puteți folosi această opțiune pentru a vă crea propriile lampi uv bactericide.

Benzile sunt de asemenea disponibile în culori unice: roșu, verde, albastru, galben și alb (3000-6500K CCT).
CCT înseamnă Corelated Color Temperature, care este temperatura culorii luminii, măsurată în grade Kelvin (K). Evaluarea temperaturii unei benzi LED afectează direct aspectul luminii. Alb cald este ceea ce numim 3000K care dă un aspect portocaliu sau gălbui. Pe măsură ce creștem gradul Kelvin, culoarea se schimbă de la galben la alb aproape în alb natural și apoi în alb albastru, cunoscut sub numele de alb rece.

Lungimea benzii

Cel mai bine este să vă conturați întregul proiect pentru a vedea câți metri de bandă veți folosi în total. Acest lucru vă oferă o idee despre ce să cumpărați și costul pentru a face acest lucru. Este important să aflați dacă doriți să cumpărați lungimi de role și să le reduceți la dimensiune sau dacă ar fi benefic să aveți deja lungimi mai mici tăiate pentru dvs.

Planificați unde sunt necesare benzile, cum vor fi conectate și dacă toate vor reveni la aceeași sursă de alimentare sau vor avea surse de alimentare separate. Acest pas ajută foarte mult pe măsură ce progresați în următorii pași.

Alte titluri