In timp ce prin tara bantuia gripa si gerul iti strapungea oasele, pe posturile de televiziune se transmitea o reclama la berea Bergenbier, intr-un un superb peisaj de iarna. Mi-am amintit de o reteta a stramosilor nostri romani impotriva tusei, recomandata de medicul Marcellus Empirus: un pahar de bere fiarta cu sare. Acum, cand iarna nu vrea sa plece, in asteptarea zilelor calduroase, mi-am amintit de gradinile de vara din Bacaul de altadata, unde se bea bere. Acestea erau imprejmuite cu garduri din lemn, construite in romburi, vopsite cu verde, pe care se catara iedera. Mesele erau acoperite cu fete de masa in carouri, scaunele erau din lemn sau din metal si aveau pernute. Pe inserat, aceste gradini erau arhipline. Doamnele beau bere din tap ( denumirea de tap vine de la un celebru berar bucurestean Bock, in limba germana inseamna tap), domnii beau din halba, in timp ce copiii, care alergau printre mese, erau potoliti cu un pahar de sirop natural din visine, cu sifon. Unii dintre ei isi bagau degetele in spuma din halba si tapul de pe masa sau li se permiteau sa guste din spuma. Continuare aici.
