Biban de mare, zis și lavrac

Acum 6 ani, bibanul de mare costa 35,99 Lei/kg la Auchan. Zilele astea l-am luat cu 39,99  Lei/kg din Lidl. Tot proaspăt, nu proaspăt decongelat. Ne era dor, că nu mai gustaserăm așa ceva din vara trecută, când am cinat, la Taverna lui Manolis, în Kolymbia (sau Kolympia, că nu m-am lămurit: grecii scriu Κολύμπια și pronunță Kolíbia), Rodos.

DSC_0332 copy

După 11 ani am revenit la Lutania Beach nu pentru mâncărurile și băuturile la discreție, nici pentru camerele spațioase și comfortabile, nici pentru tavernele din vecinătate (nu prea numeroase, dată fiind preponderența hotelurilor cu totul inclus), ci pentru apa mării. Situată pe partea sud-estică a insulei Rodos, într-un golf natural, fâșia de plajă lată de 10 – 15 m se întinde pe o lungime de mai bine de o jumătate de kilometru. Apa este oglindă aproape toată ziua, îndeosebi până pe la orele prânzului. În plus, nu se înghesuie prea multă lume aici, plaja fiind de tip “cu pietricele”, iar de la vreo doi metri de mal adâncimea apei depășind un stat de om.

IMG_2992 copy

Dacă încă nu v-ați plictisit, o să trec la partea a doua a poveștii, cea cu lavracul (că-i mai rapid de scris decât biban de mare) gătit acasă.

_106

Povestea întreagă, AICI.