sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarBiban de mare,...

Biban de mare, zis și lavrac

Acum 6 ani, bibanul de mare costa 35,99 Lei/kg la Auchan. Zilele astea l-am luat cu 39,99  Lei/kg din Lidl. Tot proaspăt, nu proaspăt decongelat. Ne era dor, că nu mai gustaserăm așa ceva din vara trecută, când am cinat, la Taverna lui Manolis, în Kolymbia (sau Kolympia, că nu m-am lămurit: grecii scriu Κολύμπια și pronunță Kolíbia), Rodos.

DSC_0332 copy

După 11 ani am revenit la Lutania Beach nu pentru mâncărurile și băuturile la discreție, nici pentru camerele spațioase și comfortabile, nici pentru tavernele din vecinătate (nu prea numeroase, dată fiind preponderența hotelurilor cu totul inclus), ci pentru apa mării. Situată pe partea sud-estică a insulei Rodos, într-un golf natural, fâșia de plajă lată de 10 – 15 m se întinde pe o lungime de mai bine de o jumătate de kilometru. Apa este oglindă aproape toată ziua, îndeosebi până pe la orele prânzului. În plus, nu se înghesuie prea multă lume aici, plaja fiind de tip “cu pietricele”, iar de la vreo doi metri de mal adâncimea apei depășind un stat de om.

IMG_2992 copy

Dacă încă nu v-ați plictisit, o să trec la partea a doua a poveștii, cea cu lavracul (că-i mai rapid de scris decât biban de mare) gătit acasă.

_106

Povestea întreagă, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....