duminică 23 iunie 2024

.

De ce dăm cadouri...

Dăruirea de cadouri în general este o tradiție străveche care a ajuns să...

Erupția dentară: O etapă...

Erupția dentară este un proces inevitabil în dezvoltarea fiecărui bebeluș, marcând o etapă...

Cum să câștigi o...

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea ce reprezintă o provocare pentru oricine...

Ponturi despre cum să...

Indiferent ce calități ai avea și ce realizări ai în portofoliu, interviul de...
AcasăFapt diversBicicliști implicați în...

Bicicliști implicați în accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool

La data de 03.02. 2013, în jurul orei 18.00, P. Constantin, de 72 de ani, din comuna Răchitoasa, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza comunei, pe DJ 241, pe direcția Răchitoasa – Colonești, aflâdu-se sub influența băuturilor alcoolice a circulat pe contrasens, iar în momentul în care a fost ajuns din spate de un autoturism, condus regulamentar de I. Diana, de 21 de ani, din Brașov, biciclistul a virat brusc către dreapta și a fost acroșat de autoturism și proiectat pe carosabil.

După impact biciclistul a plecat singur la locuința sa, unde a fost găsit de către polițiști, care l-au transportat la Spitalul Podu Turcului, unde a primit îngrijiri medicale fără a necesita internare.

Conducătorul auto și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest care a indicat valoare 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru I. Diana și 0,68 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru P. Constantin.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 03.02.2013, in jurul orei 19.30, S. Constantin, de 54 de ani, din Bacău, în timp ce se deplasa pe bicicletă, pe strada Calea Republicii, pe fondul consumului de băuturi alcoolice s-a dezechilibrat și a fost acroșat de oglinda retrovizoare dreapta a unui autoturism, condus regulamentar in aceeași direcție de mers de N. Bogdan, de 32 de ani, din Bacău.

Biciclistul a primit îngrijiri medicale la Spitalul Județean Bacău și nu a necsitat internarea.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru S. Constantin, dar aceasta a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge.

În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

De citit!

Reținere efectuată de polițiști, într-un dosar penal de infracțiuni contra persoanei

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate și au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, din comuna Motoșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă...

Polițist băcăuan, ghid pentru o expediție în Africa

În perioada 25-30 mai a.c, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău s-a alăturat unei echipe de 23 de români care au participat la o expediție montană ce a avut ca obiectiv atingerea vârfului Uhuru Peak, de...

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...