26.1 C
Bacau

Bicicliști implicați în accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool

De stiut!

La data de 03.02. 2013, în jurul orei 18.00, P. Constantin, de 72 de ani, din comuna Răchitoasa, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza comunei, pe DJ 241, pe direcția Răchitoasa – Colonești, aflâdu-se sub influența băuturilor alcoolice a circulat pe contrasens, iar în momentul în care a fost ajuns din spate de un autoturism, condus regulamentar de I. Diana, de 21 de ani, din Brașov, biciclistul a virat brusc către dreapta și a fost acroșat de autoturism și proiectat pe carosabil.

După impact biciclistul a plecat singur la locuința sa, unde a fost găsit de către polițiști, care l-au transportat la Spitalul Podu Turcului, unde a primit îngrijiri medicale fără a necesita internare.

Conducătorul auto și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest care a indicat valoare 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru I. Diana și 0,68 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru P. Constantin.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 03.02.2013, in jurul orei 19.30, S. Constantin, de 54 de ani, din Bacău, în timp ce se deplasa pe bicicletă, pe strada Calea Republicii, pe fondul consumului de băuturi alcoolice s-a dezechilibrat și a fost acroșat de oglinda retrovizoare dreapta a unui autoturism, condus regulamentar in aceeași direcție de mers de N. Bogdan, de 32 de ani, din Bacău.

Biciclistul a primit îngrijiri medicale la Spitalul Județean Bacău și nu a necsitat internarea.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru S. Constantin, dar aceasta a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge.

În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

- Advertisement -

Ultimele stiri