sâmbătă, septembrie 30, 2023

Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Drept și Sfânt a fost omagiat la Buhuși.

OrasulBinecredinciosul Voievod Ștefan cel Drept și Sfânt a fost omagiat la Buhuși.
- Advertisement -

Luni 1 iulie 2019, începând cu orele 18:00, la Monumentul lui Ștefan cel Mare din fața Sălii Polivalente Buhuși a fost oficiată Slujba Acatistului Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Slujba Parastasului pentru eroii neamului.

Evenimentul, aflat la a X-a ediție, a fost organizat, cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop IOACHIM,de către Parohia Orbic și Parohia Sfânta Înviere din Buhuși.

Prin prezența numeroasă, credincioșii au dorit să-și arate recunoștința față de cel care a rămas în conștiința românilor ca un mare ctitor de lăcașuri sfinte și vrednic apărător al neamului și credinței strămoșești într-un timp destul de greu încercat.

Marți, 2 iulie 2019, în ziua prăznuirii Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt – credincioși din cele două parohii,Orbic și Sfânta Inviere, vor merge în pelerinaj la M-rea Runc și vor participa la slujba Sfintei Liturghii în aer liber, în fața Altarului de vară al așezământului monahal ce poartă hramul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

Alte titluri