26.1 C
Bacau

Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Drept și Sfânt a fost omagiat la Buhuși.

De stiut!

Luni 1 iulie 2019, începând cu orele 18:00, la Monumentul lui Ștefan cel Mare din fața Sălii Polivalente Buhuși a fost oficiată Slujba Acatistului Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Slujba Parastasului pentru eroii neamului.

Evenimentul, aflat la a X-a ediție, a fost organizat, cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop IOACHIM,de către Parohia Orbic și Parohia Sfânta Înviere din Buhuși.

Prin prezența numeroasă, credincioșii au dorit să-și arate recunoștința față de cel care a rămas în conștiința românilor ca un mare ctitor de lăcașuri sfinte și vrednic apărător al neamului și credinței strămoșești într-un timp destul de greu încercat.

Marți, 2 iulie 2019, în ziua prăznuirii Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt – credincioși din cele două parohii,Orbic și Sfânta Inviere, vor merge în pelerinaj la M-rea Runc și vor participa la slujba Sfintei Liturghii în aer liber, în fața Altarului de vară al așezământului monahal ce poartă hramul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

- Advertisement -

Ultimele stiri