sâmbătă 13 iulie 2024

.

De ce aveți nevoie...

Unele persoane petrec mult timp în bucătărie. Pentru a găti, desigur, dar și...

Cele mai frecvente șapte...

Cei care au un câine ca animal de companie știu, în general, cât...

Ce mai dăm de...

Pisica ar trebui, normal, să prindă șoareci, și, deci, să nu avem noi...

Scurtă istorie a pantalonilor...

Înainte de Revoluția Franceză, clasa muncitoare purta pantaloni lungi, iar aristocrația purta un...
Acasă Blog

Importanța sportului pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor

0

Sportul joacă un rol esențial în dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. Participarea regulată la activități sportive nu doar că promovează sănătatea, dar contribuie și la formarea unor obiceiuri de viață sănătoase, dezvoltarea abilităților sociale și creșterea încrederii în sine. Un aspect esențial pentru succesul acestor activități este asigurarea unui echipament pentru ora de sport adecvat, care să le permită copiilor să se bucure de mișcare în condiții optime.

Beneficiile sporturilor de echipă

Unul dintre cele mai importante avantaje ale sportului este participarea la sporturi de echipă. Acestea nu numai că îmbunătățesc condiția fizică a copiilor, dar și dezvoltă abilități sociale și emoționale esențiale. Prin sporturile de echipă, copiii învață:

 1. Colaborarea și Munca în Echipa: Sporturile de echipă, cum ar fi fotbalul, baschetul sau voleiul, le oferă copiilor oportunitatea de a învăța cum să colaboreze pentru atingerea unui obiectiv comun. Această abilitate este esențială nu doar pe terenul de sport, dar și în viața de zi cu zi.
 2. Disciplina și Respectul: Participarea la sporturi de echipă îi învață pe copii să respecte reguli și autoritate, reprezentată de antrenori și arbitri. Disciplina impusă de aceste sporturi contribuie la formarea unor caractere puternice și responsabile.
 3. Gestionarea Emotiilor: Sporturile de echipă îi învață pe copii să își gestioneze emoțiile, fie că este vorba de bucuria victoriei sau de frustrarea înfrângerii. Aceste experiențe sunt valoroase pentru dezvoltarea lor emoțională și pentru învățarea rezilienței.

Rolul echipamentului adecvat

Asigurarea unui echipament pentru ora de sport corespunzător este crucială pentru ca copiii să poată participa în siguranță și confortabil la activități sportive. Echipamentul adecvat nu doar că previne accidentările, dar și îmbunătățește performanțele sportive. Iată câteva aspecte esențiale legate de echipament:

 • Încălțămintea Sportivă: Este important ca încălțămintea să fie specifică sportului practicat. De exemplu, pantofii de fotbal au crampoane pentru aderență pe gazon, în timp ce pantofii de baschet oferă suport pentru glezne și absorb șocurile.
 • Îmbrăcămintea: Materialele din care sunt confecționate hainele de sport ar trebui să permită pielii să respire și să ofere libertate de mișcare. Tricourile, șorturile și pantalonii de sport trebuie să fie confortabile și să nu restricționeze mișcarea.
 • Protecțiile: În funcție de sport, poate fi necesară utilizarea unor echipamente de protecție, cum ar fi apărători pentru genunchi, coate sau dinți, pentru a preveni accidentările.

Promovarea sportului în școli

Școlile joacă un rol vital în încurajarea copiilor să participe la activități sportive. Orele de educație fizică sunt esențiale pentru a introduce copiii în diferite sporturi și pentru a le insufla dragostea pentru mișcare. Investiția în echipament pentru ora de sport de calitate și în infrastructura sportivă a școlilor este un pas important către promovarea unui stil de viață activ.

Sportul este o componentă esențială a unei dezvoltări armonioase a copiilor, oferindu-le nu doar o formă fizică bună, ci și abilități valoroase pentru viață. Participarea la sporturi de echipă contribuie la dezvoltarea socială și emoțională, iar un echipament adecvat pentru ora de sport este esențial pentru a asigura siguranța și confortul copiilor. Prin promovarea sportului în școli și în comunitate, putem contribui la formarea unor generații sănătoase și echilibrate.

Cel mai consumant salam de Sibiu din România se fabrică în Bacău

0

În industria alimentară din România, salamul de Sibiu ocupă un loc de cinste, iar când vine vorba de producția acestui produs de nișă, Agricola Bacău domină piața cu o cotă de aproape 43%. Această realizare nu este doar o dovadă a calității produselor Agricola, ci și a angajamentului continuu al companiei de a rămâne în fruntea industriei.

Piața Salamului de Sibiu: O Valoare de 100 Milioane Lei pe An

Conform datelor furnizate de Ziarul Financiar, piața totală a salamului de Sibiu în România atinge un volum de 3.000 de tone pe an, cu o valoare financiară impresionantă de circa 100 de milioane de lei. Aceste cifre subliniază popularitatea și cererea constantă pentru acest produs tradițional.

Agricola Bacău: O Poveste de Succes în Industria Alimentară

Grupul Agricola, unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară românească, este activ în diverse sectoare precum creșterea păsărilor, producția de carne, ouă, mezeluri și ready-meal. Această diversificare le-a permis să își mențină poziția de top în piață și să se concentreze pe creșterea susținută a produselor lor.

„Misiunea noastră este să menținem Agricola în top trei producători în piața de agrobusiness și să avem un loc pe podium în categoria de carne de pasăre, unde acum avem o cotă de piață de 12,6%, iar la salamul de Sibiu să ne păstrăm poziția de lider de piață, cota în acest moment fiind de 42,7%. Lucrăm în fiecare an pentru a avea o creștere sustenabilă“, au declarat reprezentanții grupului Agricola din Bacău.

Strategia Agricola pentru Menținerea și Creșterea Pieței

Succesul Agricola nu este întâmplător. Compania investește continuu în calitate și inovare, asigurându-se că produsele lor îndeplinesc cele mai înalte standarde. De asemenea, Agricola își concentrează eforturile pe dezvoltarea unei rețele de distribuție eficiente și pe construirea unui brand puternic, recunoscut și apreciat de consumatori.

În contextul unei piețe competitive, Agricola Bacău reușește să își mențină poziția de lider datorită unei combinații de tradiție, calitate și inovație. Cu o cotă de piață impresionantă de 43% în segmentul salamului de Sibiu, compania continuă să stabilească standardele în industrie și să își consolideze statutul de lider.

Concluzie

Salamul de Sibiu, produs la Bacău de Agricola, este un exemplu clar de succes în industria alimentară românească. Cu o cotă de piață de 43% și o valoare anuală de 100 de milioane de lei, acest produs tradițional rămâne preferatul consumatorilor români. Prin angajamentul său pentru calitate și creștere sustenabilă, Agricola Bacău își păstrează locul de frunte pe piața salamului de Sibiu, demonstrând că excelența și tradiția pot merge mână în mână.

Avantajele pieselor de la dezmembrări auto 

0

În lumea întreținerii și reparării auto, accesul la piese de schimb este esențial pentru a menține vehiculele în stare bună de funcționare. Una dintre opțiunile din ce în ce mai populare este achiziționarea pieselor de la dezmembrări auto.

Avantajele pieselor de la dezmembrări auto

Dezmembrările auto implică demontarea vehiculelor vechi sau avariate pentru a recupera piese și componente care pot fi reutilizate. Această practică oferă multiple beneficii, atât pentru proprietarii de mașini, cât și pentru mediul înconjurător.

1. Costuri reduse: Piesele de la dezmembrări auto sunt semnificativ mai ieftine decât piesele noi. Acest lucru le face o opțiune atractivă pentru cei care doresc să efectueze reparații fără a cheltui sume mari de bani. De exemplu, un alternator sau un set de faruri de la dezmembrări poate costa o fracțiune din prețul unui produs nou.

2. Sustenabilitate: Reutilizarea pieselor auto contribuie la reducerea deșeurilor și la conservarea resurselor naturale. În loc să ajungă la groapa de gunoi, piese precum motoare, cutii de viteze și componente de suspensie își găsesc o a doua viață în alte vehicule, reducând astfel impactul asupra mediului.

3. Disponibilitate: Pentru modelele mai vechi de mașini sau pentru cele care nu mai sunt în producție, găsirea pieselor noi poate fi dificilă sau chiar imposibilă. Dezmembrările auto oferă o sursă valoroasă de piese rare sau greu de găsit, asigurând astfel continuitatea utilizării vehiculului.

4. Calitate verificată: Multe centre de dezmembrări auto verifică și testează piesele înainte de a le pune în vânzare, asigurându-se că acestea funcționează corect și sunt sigure pentru utilizare. Astfel, clienții pot avea încredere în calitatea pieselor achiziționate. Există numeroase centre de dezmembrări auto București și în alte localități.

 

Utilizarea caprelor auto în procesul de reparație

Atunci când se efectuează reparații folosind piese de la dezmembrări auto, este esențial să se folosească echipamentul adecvat pentru a asigura siguranța și eficiența. Caprele auto, cunoscute și sub numele de cricuri sau suporturi pentru mașini, sunt indispensabile în acest sens.

Utilizăm capre auto pentru a ridica și susține vehiculele, permițând accesul la partea inferioară a acestora. Acest echipament este crucial pentru a putea monta corect piesele achiziționate de la dezmembrări, fie că este vorba de schimbarea unui motor, înlocuirea unui sistem de evacuare sau instalarea unei noi transmisii.

Achiziționarea pieselor de la dezmembrări auto oferă multiple avantaje, de la economii semnificative de costuri la contribuții importante pentru protejarea mediului. Utilizarea corectă a caprelor auto în procesul de reparație asigură o execuție sigură și eficientă a lucrărilor. Astfel, combinând aceste practici, proprietarii de vehicule pot beneficia de reparații de calitate la prețuri accesibile, menținând în același timp standardele de siguranță.

Accident de Autocar la Răcăciuni: 38 de Minori și 10 Adulți Implicați, Fără Victime Grave

Luni dimineață, un autocar în care se aflau 38 de minori și 10 adulți a ieșit în decor, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău. Incidentul a mobilizat rapid forțele de intervenție, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, o autospecială de transport victime multiple (ATPVM) cu medic și asistent, două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean și o autospecială de primă intervenție și comandă fiind trimise la fața locului.

“În urma recunoașterii, s-a constatat că în autocar se aflau 38 de minori și 10 adulți. Dintre persoanele implicate în accident, patru persoane au fost evaluate la locul evenimentului, de echipajele Serviciului de Ambulanță Județean. Nu au fost persoane transportate la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, sergentul major Ema Tereș.

Pentru a asigura continuarea călătoriei, un alt autocar a fost trimis la locul incidentului pentru a prelua pasagerii. Polițiștii sunt în prezent la fața locului și efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte ale producerii acestui accident rutier.

Deși incidentul a creat panică inițială, răspunsul prompt al echipelor de intervenție a asigurat evaluarea rapidă a stării de sănătate a pasagerilor și siguranța acestora.

Autoritățile îndeamnă șoferii să circule cu prudență, mai ales în condiții de drum dificile, pentru a evita astfel de incidente.

Pregătirile pentru Școală: Ghidul Complet pentru un Nou An Școlar Reușit

0

Chiar dacă școala abia s-a sfârșit și începe vacanța nu e greșit să încercați să vă pregătiți de pe acum pentru noul an școlar și să nu lăsați cumpărăturile pentru luna august, când prețurile vor fi altele. De la achiziționarea materialelor școlare până la organizarea unui program eficient, fiecare detaliu contează pentru a începe anul școlar cu dreptul.

Alegerea Ghiozdanelor Școlare pentru Fete

Unul dintre primele lucruri pe lista de cumpărături este ghiozdanul. Dacă veți căuta ghiozdane școlare pentru fete, acesta vin într-o varietate de modele, culori și mărimi, pentru a satisface toate gusturile și necesitățile. Fie că vorbim de ghiozdane cu personaje din desene animate, modele florale sau stiluri mai mature, alegerea ghiozdanului potrivit este esențială. Este important ca ghiozdanul să fie nu doar estetic plăcut, ci și practic și ergonomic, pentru a proteja spatele copiilor. Un ghiozdan bine conceput, cu bretele late și căptușite, ajută la distribuirea uniformă a greutății și previne durerile de spate.

Caietele cu Spirala: O Alegere Practică

În ceea ce privește materialele de scris, elevii preferă adesea caiete cu spirală datorită ușurinței cu care se pot răsfoi și a faptului că paginile rămân la locul lor fără a se desprinde. Aceste caiete sunt disponibile în diverse formate și dimensiuni, de la cele mici, care se potrivesc perfect pentru notițe rapide, până la cele mari, ideale pentru cursuri și teme. Caietele cu spirala sunt ideale pentru a menține toate notițele organizate și ușor accesibile, fiind o alegere excelentă atât pentru elevii de gimnaziu, cât și pentru cei de liceu.

Alte Materiale Esențiale

Pe lângă ghiozdane și caiete, există și alte articole esențiale care nu trebuie să lipsească din trusa unui elev. Penarele bine echipate, cu pixuri, creioane, radiera și ascuțitoare, sunt de mare ajutor pentru orice activitate școlară. De asemenea, husele pentru cărți și caiete sunt utile pentru a proteja materialele didactice de uzura zilnică.

Organizarea Timpului

Pe lângă echiparea cu toate materialele necesare, organizarea timpului este crucială pentru succesul școlar. Stabilirea unui program zilnic care să includă ore de studiu, timp pentru teme și activități extracurriculare ajută la menținerea unui echilibru sănătos între învățare și relaxare. Un calendar școlar bine structurat poate ajuta elevii să-și gestioneze mai bine timpul și să fie pregătiți pentru fiecare zi de școală.

Sfaturi pentru un An Școlar Reușit

 1. Implicarea copiilor în pregătiri: Lăsați copiii să își aleagă propriile ghiozdane și caiete. Acest lucru îi face să se simtă implicați și entuziasmați pentru noul an școlar.
 2. Verificarea listei de rechizite: Asigurați-vă că aveți toate materialele necesare înainte de începerea școlii pentru a evita stresul de ultim moment.
 3. Învățarea unui program de studiu: Ajutați copiii să își stabilească un program de studiu care să includă și pauze regulate, pentru a preveni oboseala și epuizarea.
 4. Crearea unui spațiu de studiu: Amenajați un colț liniștit și bine iluminat unde copiii să își poată face temele și să învețe.

În concluzie, pregătirile pentru un nou an școlar pot fi un prilej de bucurie și anticipare, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Alegerea corectă a materialelor, cum ar fi ghiozdanele școlare pentru fete și caietele cu spirală, alături de o bună organizare a timpului, sunt pași esențiali pentru a începe anul școlar cu succes. Cu o planificare atentă și implicare, fiecare început de an școlar poate deveni o experiență pozitivă și memorabilă.

Incident șocant în Slănic Moldova: Doi turiști, atacați de un urs în plină zi

Doi turiști din Republica Moldova au trăit clipe de groază duminică dimineața, când au fost atacați de un urs în apropierea unei unități de cazare din stațiunea montană Slănic Moldova. Incidentul a avut loc în jurul orei 10:54 și a determinat intervenția rapidă a jandarmilor montani, alertați printr-un apel la numărul unic de urgență 112.

Turiștii, un bărbat în vârstă de 27 de ani și soția sa de 24 de ani, se aflau într-o plimbare relaxantă alături de un grup de prieteni, când ursul a apărut brusc și i-a atacat din spate. Animalul s-a retras după câteva momente, speriat de zgomotele puternice făcute de ceilalți turiști prezenți în zonă.

“Eram în mijlocul unei plimbări obișnuite, când am auzit un zgomot puternic în spatele nostru. Într-o fracțiune de secundă, ursul era deja pe noi. Totul s-a întâmplat foarte repede,” a povestit bărbatul rănit, încă vizibil afectat de incident.

Echipajul de jandarmi a ajuns rapid la fața locului, unde i-au găsit pe cei doi turiști speriați și cu răni ușoare. Aceștia au fost imediat preluați de un echipaj medical și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din Onești pentru investigații suplimentare și tratament.

În urma incidentului, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău a suplimentat efectivele de jandarmi din zonă, care vor patrula constant pentru a preveni alte atacuri și pentru a asigura siguranța turiștilor. De asemenea, un mesaj Ro-Alert a fost transmis de către ISU Bacău, avertizând locuitorii și turiștii despre prezența ursului și recomandând prudență maximă.

“Recomandăm cetățenilor să apeleze imediat numărul de urgență 112 dacă observă animale sălbatice în apropierea zonelor locuite. Ursul poate reprezenta un pericol real, mai ales în perioadele de activitate intensă,” a declarat un purtător de cuvânt al jandarmeriei.

Autoritățile locale colaborează acum cu specialiști în faună sălbatică pentru a monitoriza mișcările ursului și a lua măsurile necesare pentru a preveni alte incidente de acest fel.

Impactul testelor genetice în detectarea cancerului și importanța consultației genetice online

0

În era modernă a medicinei personalizate, testele genetice pentru cancer și consultările genetice online au devenit instrumente esențiale pentru prevenirea și gestionarea bolilor oncologice. Aceste tehnologii avansate oferă pacienților și medicilor informații prețioase despre riscurile genetice individuale și strategii de tratament personalizate.

Teste Genetice pentru Cancer: O Revoluție în Diagnosticul Precoce

Testele genetice pentru cancer reprezintă un set de analize de laborator care examinează ADN-ul pentru a identifica mutațiile genetice asociate cu un risc crescut de cancer. Aceste teste pot fi extrem de utile pentru persoanele cu un istoric familial de cancer, deoarece anumite mutații genetice pot fi transmise ereditar.

Cum Funcționează Testele Genetice?

Aceste teste implică prelevarea unei probe de sânge, saliva sau alt țesut, care este apoi analizată în laborator pentru a detecta mutații genetice specifice. De exemplu, mutațiile BRCA1 și BRCA2 sunt puternic asociate cu un risc crescut de cancer de sân și ovarian. Identificarea acestor mutații permite pacienților să ia măsuri preventive, cum ar fi monitorizarea regulată sau intervențiile chirurgicale profilactice.

Avantajele Testelor Genetice

 1. Diagnosticul Precoce: Identificarea timpurie a mutațiilor genetice permite intervenția precoce, ceea ce poate îmbunătăți semnificativ prognosticul.
 2. Planificarea Tratamentului: Informațiile genetice pot ghida deciziile de tratament, incluzând alegerea terapiei cele mai eficiente.
 3. Prevenția: Persoanele cu risc genetic pot adopta strategii de prevenție personalizate pentru a reduce riscul de dezvoltare a cancerului.

Consultația Genetică Online: Accesibilitate și Confort

În contextul avansului tehnologic și al pandemiei de COVID-19, consultația genetică online a devenit o opțiune tot mai populară. Aceasta oferă pacienților acces la specialiști genetici fără a fi necesară deplasarea la un cabinet medical.

Beneficiile Consultației Genetice Online

 1. Accesibilitate: Pacienții din zonele rurale sau cele cu acces limitat la servicii medicale pot beneficia de expertiza genetică de la distanță.
 2. Confort: Consultațiile online elimină necesitatea deplasărilor, economisind timp și resurse.
 3. Flexibilitate: Programările online sunt adesea mai flexibile, permițând pacienților să găsească cu ușurință intervale convenabile pentru consultații.

Ce Implică o Consultație Genetică Online?

O consultație genetică online implică evaluarea istoricului medical și familial al pacientului, interpretarea rezultatelor unor teste genetice cancer și discutarea opțiunilor de gestionare a riscului. Specialiștii genetici oferă sfaturi personalizate și pot răspunde la întrebări specifice, ajutând pacienții să înțeleagă și să gestioneze riscurile genetice.

Integrarea testelor genetice pentru cancer și a consultațiilor genetice online în practica medicală reprezintă un pas major înainte în lupta împotriva cancerului. Aceste instrumente nu doar îmbunătățesc diagnosticul și tratamentul, ci și oferă pacienților o cale accesibilă și convenabilă pentru a-și înțelege și gestiona riscurile genetice. Prin utilizarea acestor tehnologii avansate, speranța este că vom putea detecta cancerul într-un stadiu mai timpuriu și vom putea personaliza tratamentele pentru a salva mai multe vieți.

Accident mortal pe centura ocolitoare a municipiului Bacău: Un bărbat și-a pierdut viața

Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină de urgență astăzi pe centura ocolitoare a municipiului Bacău, în urma unui apel de urgență la 112 care anunța producerea unui grav accident rutier.

La fața locului s-au deplasat rapid o autospecială de stingere, o unitate de descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ. Conform primelor informații, accidentul a implicat o autobetonieră și un autoturism.

În urma recunoașterii efectuate de echipajele de intervenție, s-a constatat că impactul a avut consecințe tragice. Conducătorul autoturismului, un bărbat a cărui identitate nu a fost încă dezvăluită, a suferit leziuni incompatibile cu viața.

Echipajul ISU a intervenit pentru a descarcera victima, însă, din păcate, aceasta nu a mai putut fi salvată. Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului.

Traficul în zona respectivă a fost restricționat pe durata intervenției, fiind deviat pe rute alternative pentru a permite echipelor să își desfășoare activitatea în siguranță. Poliția rutieră recomandă conducătorilor auto să fie precauți și să respecte indicațiile agenților aflați la fața locului.

Acesta este un nou exemplu al riscurilor majore de pe șosele și subliniază importanța respectării regulilor de circulație și a prudenței la volan.

Ghidul complet al hainelor de vară pentru femei: Ce să porți pentru a te bucura de soare

0

Vara este sezonul perfect pentru a-ți actualiza garderoba cu piese vestimentare care nu doar că îți oferă confort, dar și îți evidențiază stilul personal. Cu temperaturile în creștere, e timpul să scoți la iveală cele mai frumoase haine de vară. Printre piesele esențiale se numără pantaloni scurți, crop top-uri, rochii vaporoase și multe altele. Haideți să vedem ce haine nu ar trebui să lipsească din garderoba ta estivală!

Pantaloni Scurți: Versatilitate și Confort

Pantalonii scurți sunt indispensabili în zilele toride de vară. Aceștia oferă confort și libertate de mișcare, fiind ideali atât pentru plimbările pe plajă, cât și pentru ieșirile în oraș. Pantalonii scurți din denim sunt o alegere clasică, ce nu se va demoda niciodată. Poți opta pentru un look casual asortându-i cu un tricou simplu sau pentru un look mai sofisticat, combinându-i cu o bluză elegantă și o pereche de sandale cu toc.

Crop Top: Îndrăzneț și Modern

Crop top-urile sunt un alt must-have al verii. Aceste piese vestimentare, scurte și adesea mulate, sunt perfecte pentru a-ți pune în evidență talia. Poți combina un crop top cu pantaloni scurți pentru un look relaxat, ideal pentru festivaluri sau zile de relaxare. Dacă dorești ceva mai elegant, asortează crop top-ul cu o fustă lungă, plisată și sandale cu platformă. Pentru un look de seară, alege un crop top din materiale mai sofisticate, precum satinul, și combină-l cu pantaloni culottes.

Rochii Vaporoase: Feminitate și Eleganță

Rochiile vaporoase sunt esențiale în garderoba de vară a oricărei femei. Acestea sunt ușoare, confortabile și foarte feminine. O rochie maxi din bumbac sau in este ideală pentru zilele caniculare, oferindu-ți atât confort cât și protecție împotriva soarelui. Pentru o ținută de zi, poți opta pentru rochii cu imprimeuri florale, iar pentru o ieșire seara, alege rochii în culori solide, cu accesorii discrete.

Sandale: Confort și Stil

Nicio garderobă de vară nu este completă fără o pereche de sandale confortabile. Fie că preferi sandalele cu talpă joasă, ideale pentru plimbări lungi, sau sandalele cu toc, perfecte pentru ocazii speciale, acestea sunt esențiale pentru a completa orice ținută. Alege sandale din piele naturală pentru durabilitate și confort sporit.

Accesorii: Detalii Care Fac Diferența

Accesoriile sunt detaliile care pot transforma o ținută simplă într-una remarcabilă. O pălărie de paie nu doar că te protejează de soare, dar îți oferă și un look chic. Ochelarii de soare sunt indispensabili pentru protecția ochilor și adaugă un plus de stil. Nu uita de bijuteriile minimaliste, precum brățările subțiri și cerceii delicați, care completează perfect ținutele de vară.

Vara este momentul perfect pentru a experimenta cu stiluri diferite și pentru a-ți pune în valoare creativitatea vestimentară. Fie că preferi pantaloni scurți și crop top-uri îndrăznețe, rochii vaporoase și feminine sau accesorii care să îți scoată ținutele din anonimat, asigură-te că alegi haine care te fac să te simți confortabilă și încrezătoare. Bucură-te de soare și de moda verii cu cele mai trendy și versatile piese vestimentare!

Pompierii băcăuani, prezenți la competiția “Scări pe Toaca”

0

În perioada 19-21 iunie a.c., ISU Bacău a fost fost prezent la Competiția “Scări pe Toaca”, în localitatea Durău, județul Neamț.

Concursul a fost structurat pe două probe, menite să testeze anduranța și determinarea participanților.

Prima probă a constat în alergare montană, pe o distanță de 7 km, cu echipamentul de protecție în rucsac.

Cea de-a doua probă a constat în urcarea a 519 trepte până pe Vârful Toaca, participanții fiind echipați în costum de protecție de pompieri în formă completă, respectiv costumul de protecție (nomex) și aparatul de respirat.

Le transmitem felicitări colegilor noștri care ne-au reprezentat la această competiție: plt.adj Mărcuț Nicușor, plt.adj Văleanu Mihai-Bogdan, sg.maj Șuteu Andrei-Ștefan, sg.maj Rabecz Robert, soldat Margosoiu Ștefan, soldat Iancu Rareș, soldat Radu Ion-Alexandru.

Fiecare pas înainte în această competiție a fost o dovadă a forței lor interioare și a hotărârii de a nu renunța.