Bogdan Dumitriu devine prefect pentru o zi. Silvia Neagu va fi numita subprefect

Luni, 10 iunie 2013, prefectul Claudiu-Octavian Șerban și subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu se vor întâlni cu reprezentanții elevilor, ”prefectul” Bogdan Dumitriu și ”subprefectul” Silvia Neagu.
Demonstrând interesul deosebit pe care îl acordă Instituția Prefectului – județul Bacău celor mai tineri cetățeni, a fost inițiat proiectul „Prefect pentru o zi” în scopul de a valoriza potențialul elevilor băcăuani și de a stimula interesul acestora pentru domeniul administrației publice.

Din partea Consiliului Judeţean al Elevilor şi a colegiilor băcăuane, au fost nominalizaţi 6 elevi interesați de administrația publică, cu rezultate remarcabile la concursuri şi olimpiade şcolare, implicaţi activ în proiecte școlare și extraşcolare, cu abilităţi de comunicare şi relaţionare deosebite şi cu vârsta de minimum 18 ani, pentru funcţiile onorifice de „Prefect” şi „Subprefect”. De asemenea, se va constitui şi „Cancelaria Prefectului”.

Elevii nominalizaţi sunt: Ioana Mare – Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu”, Bacău, Bogdan Dumitriu – Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu”, Bacău, Bianca Maria Marin – Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci”, Oneşti, Bujor Ioana – Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu”, Bacău, Silvia Neagu – Colegiul Tehnic „Ion Borcea”, Buhuşi, Claudiu Ionuţ Melinte – Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Bacău.

Aceștia au fost invitaţi vineri, 31 mai 2013, să se prezinte în cadrul sesiunii de comunicări şi dezbateri „Cuplu şi carieră în contemporaneitate” şi să transmită un mesaj cu privire la tema evenimentului, din postura de prefect.

În urma voturilor exprimate de participanții la eveniment, Dumitriu Bogdan, elev la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu”, a fost desemnat ”Prefect” al județului Bacău și Silvia Neagu, elevă la Colegiul Tehnic ”Ion Borcea” din Buhuși, a fost desemnată ”Subprefect” al județului Bacău. Ioana Mare, elevă la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” a fost desemnată „Director al Cancelariei prefectului”, în timp ce Melinte Claudiu Ionuț, elev la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Bacău și Bianca Maria Marin, elevă la Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci”, Oneşti, au fost desemnați ”consilier”, respectiv ”consultant în Cancelaria prefectului”.

Cei 5 elevi vor avea o întâlnire cu „omologii lor” din Instituția Prefectului – județul Bacău, luni, 10 iunie 2013, de la ora 11.00.